Culinair
Zoeken op ThemaPaul Bocuse noemde de Chinese, Franse en Marokkaanse keukens de beste ter wereld. Dat was lang voor Scandinavische chefs de sterren van de hemel kookten. En doen Peru, Mexico, en Thailand jou ook watertanden? Onze reisexperts presenteren je een overheerlijk menu.
Spanje mei 2020 Sophie De Craene
• Spanje op een andere manier
• Foodie reis
• Hippe charmante verblijven
Spanje doet vooral denken aan flamenco dansers, stierengevechten, tapasbars en lange zandstranden. Een correct beeld, maar niet het enige wat Spanje te bieden heeft. Zowel op geografisch, cultureel, politiek als sociaal vlak...
Peru april 2020 Céline Beels
Wie al in Peru of Chili reisde, kent ongetwijfeld de pisco sour: een lekker frisse cocktail met eiwit, limoensap en een sterke drank gemaakt van druiven. Pisco is zowel in Peru als in Chili de nationale drank en beide landen...
Frankrijk mei 2019 Patricia Speleers
Het Royal Champagne Hotel & Spa is prachtig gelegen op een heuvelrug, omgeven door de wijngaarden van de Champagne. Het hotel opende in juli 2018 zijn deuren, maar stond er al van in de jaren 1700. De 47 kamers liggen verspreid...
Peru september 2018 Céline Beels
MIL, het nieuwste restaurant van Peru is uniek in elke zin van het woord. Het geesteskind van de bekroonde chef-kok Virgilio Martínez Véliz, van restaurant Central in Lima, ligt vlak boven de cirkelvormige Inca-terrassen van Moray, in de Heilige Vallei...
Andere... (Europa) maart 2018 Céline Beels
UPDATE: Deze reservatie werd reeds toegewezen aan enkele enthousiaste foodies.
Het toprestaurant Noma, aan de haven in Kopenhagen, werd meermaals bekroond met de titel ‘Beste restaurant ter wereld’. Desalniettemin sloot Redzepi, chef-kok en eigenaar, in 2016 de deuren van zijn Noma....
Japan oktober 2017 Wiet Proesmans
Een reis naar Japan is per definitie een culinaire belevenis. De toewijding waarmee een ‘simpele’ noedelsoep wordt bereid, is een belevenis. De schijnbare eenvoud van een op houtskool gegrilde shitake paddenstoel zal je bijblijven. Het meesterschap van de Japanse chefs...
Italië maart 2017 Aline Temmerman-Uyttenbroeck
Voor wie op zoek is naar een sportieve wintervakantie zijn de Italiaanse Dolomieten al jaren een waardige tegenhanger van de Alpen. In een fenomenaal decor kan je er over een uitgebreid netwerk van blauwe, rode en zwarte pistes de bergen...
Maleisië februari 2017 Wiet Proesmans
Ben je een foodie? Dan is Maleisië ongetwijfeld jouw ding want het land is een ware smeltkroes van culturen; een “come and go-land” zoals de gids het zo plastisch omschreef; en dat merk je ook in de lokale keuken. Je...
Nieuw-Zeeland februari 2017 Aline Temmerman-Uyttenbroeck
Nieuw Zeeland is gekend en geroemd om zijn spectaculaire landschappen, geothermische activiteit, boeiende Maori cultuur, de kiwi en duizenden schapen. Tel daarbij de goeie wegen, laid back sfeer en de immer goedlachense locals, en het maakt het land tot een...
Italië februari 2017 Bert Uyttenbroeck
• 4-daagse intensieve wijn-ontdekkingsreis
• Verdieping in de regionale topwijnen
• Bezoek aan uitgelezen selectie van vooraanstaande wijndomeinen mét exclusieve proeverijen
Piëmont, “Aan de voet van de berg”, vormt samen met Toscane dé referentie voor Italië als wijnland. Het is het heuvelachtig gebied in het...
Andere... (Europa) december 2016
Eind juni vertrok ik op roadtrip met mijn dochter voor een korte combinatiereis Slovenië en Kroatië. Het werd een echte voltreffer.
Het Oostenrijks aandoende meer van Bled, met de groene heuvels op de achtergrond en het levendige Ljubljana met zijn vele...
Bolivia januari 2015 Céline Beels
Uyuni, een gekende naam in Bolivië, maar laat het dan wel om de gelijknamige zoutvlakte zijn. De kleine stad Uyuni stelt helemaal niets voor. Maar daar zijn we ook niet voor gekomen, we laten het volledig links liggen en gaan...
Ijsland december 2014 Bert Uyttenbroeck
Reykjavík, 9u12. Vanuit de stad gaat het in noordelijke richting. Net voor Akranes slaan we rechtsaf. Neen, wij nemen de tunnel onder Hvalfjörður (Walvisfjord) niet. Wij rijden er omheen. De gierende wind zweept het water in de fjord op tot...
Cuba oktober 2014 Jozefien Heyse
Een liefhebber van een echte Havana sigaar is toch een ander slag mens dan de nerveuze sigarettendamper of de paffende gewoontezuiger. Neen, een sigarenroker neemt de tijd, geniet, en is zich zeer bewust van elke geneugte en affiniteit die met...
Vietnam augustus 2014
Wie ooit in Brussel bij Little Asia ging dineren in Brussel, weet waarover ik spreek. De Vietnamese keuken is heerlijk. Eigenares Truong Thi Quyen - Gwen voor de vrienden - neemt je op Njam TV soms ook, in...
Iran maart 2014 Bert Uyttenbroeck
Alcohol is verboden in Iran. Er zijn dan ook geen bars. Wel vind je er overal ‘tchaikhane’, of theehuizen. Noem het de Iraanse variant van het dorpscafé bij ons. Een samovar houdt het water kokend, gans de dag lang. De...
Nepal oktober 2013 Wiet Proesmans
Nepal staat bekend als het paradijs voor eenieder die houdt van bergwandelingen en -beklimmingen. Velen reizen er heen om in enkele dagen of weken naar een van de basiskampen aan de voet van de Anapurna of de Mount Everest te...
Andere... (Latijns-Amerika & Caraiben) december 2012 Xavier Dejans
Het begon jaren geleden. Op een verjaardagsfeest van mijn grootmoeder Alice – inmiddels 97 – serveerde men in het restaurant een rode wijn afkomstig uit Uruguay. “Uruguay begot” dacht ik eerst. Ik had er al van gehoord, wist dat Montevideo...
China september 2012 Wiet Proesmans
Beijing’s ‘Roast Duck’ is tegenwoordig bij de meesten wel bekend en Hongkong’s dimsum ontbijten beroemd, maar ken je ook het meest typische gerecht van Guizhou?
China is een continent als het op zijn keuken aankomt. Over die van Guizhou kan je...
Indonesië augustus 2012 Wiet Proesmans
Wie zelf de heerlijke Balinese keuken onder de knie wil krijgen kan een workshop volgen in de keuken van Bumbu Bali onder begeleiding van de Zwitserse chef Heinz von Holzen.
Heinz woont en werkt al jaren op Bali. Enkele jaren geleden...
Ethiopië april 2012 Wiet Proesmans
Wie na thuiskomst de heerlijke Ethiopische injara mist, kan voortaan in het Brusselse Toukoul terecht.
In een uniek kader kan je je in dit restaurant laten meevoeren naar het hart van Ethiopië. Je kan er heerlijk lunchen en dineren, op authentieke...
Congo november 2011 Wiet Proesmans
Als het om kwaliteit gaat én om duurzame projecten, dan maken wij bij Atlas Reizen graag eens reclame. En dit berichtje geven wij jullie graag mee.
Oxfam Fairtrade lanceert topkoffie uit de Kivustreek. Dat werd tijd, niet? Eindelijk is er ook...
Portugal februari 2011
Lissabon, stad van licht en vergezichten. Heerlijk op een vroege lentedag wanneer dat licht als het beste medicijn werkt tegen de opgekropte winterblues. In Lissabon is het niet moeilijk om een goed en betaalbaar restaurant te vinden dat eerlijke Portugese...
Colombia januari 2011 Aline Temmerman-Uyttenbroeck
Heb je er al eens bij stilgestaan? Dat sterke kopje dat je ochtend kleurt. Door welke noeste handen het is gegaan voor het jouw wereld geurt?
Wie kent er ‘Cafe de Colombia’ niet? Colombia is in de loop der jaren zowat...
Andere... (Azië) januari 2011 Wiet Proesmans
Toen in de jaren 1990 minirestaurantje Din Tai Fung in de New York Times werd vermeld als een van de tien beste foodie adresjes in de wereld, kon eigenaar Yang Jihua niet vermoeden wat hem te wachten stond. Het...
Mexico januari 2011 Bert Uyttenbroeck
Ook Ferran Adrià is fan van het ietwat geheime adresje El Bajío in de Azcapotzalco buurt.
Carmen Titita is een wervelwind van 70 jaar die al 37 jaar lang een van de meest gerespecteerde vrouwelijke chefs en zakenvrouwen van...
Argentinië januari 2011 Céline Beels
De namen Salta en Cafayate in het noordwesten van Argentinië spreken misschien minder tot je verbeelding. Van Argentinië kent bijna iedereen de machtige gletsjers bij Calafate of de impressionante watervallen van Iguazu. Toch liggen Salta en Cafayate in een streek...
Argentinië januari 2011 Céline Beels
In het westen van Argentinië, aan de voet van de Andes, ligt Mendoza, het centrum van de Argentijnse wijnproductie. Van oudsher worden hier malbec en cabernet sauvignon druiven gekweekt. Mendoza is goed voor 80% van de wijnproductie van Argentinië. Een...
Chili januari 2011 Bert Uyttenbroeck
Casa Lapostolle, op een goed anderhalf uurtje rijden van Santiago de Chile is een wijndomein waar elke wijnconnaisseur zijn hoedje voor afneemt. Dit is de vruchtbare achtertuin van Chili waar zowel kwaliteitsvolle huiswijntjes als exclusieve toppers worden geproduceerd.
De rode wijn...
Engeland december 2010
Vanaf nu kan je in het spiksplinternieuwe Dinner by Heston Blumenthal in het Londense Mandarin Oriental Hotel culinaire hoogtes bereiken.
Dit is het eerste restaurant van Blumenthal buiten zijn eigen habitat in Berkshire. De focus zal terug op de...