New York New York - Unieke ontmoeting met de Big Apple

Verenigde Staten Patricia Speleers

Vorige zomer bezocht Patsy samen met haar kroost New York City. Zij kozen rigoureus voor een andere  invalshoek. Het werd een unieke ontmoeting met de ongeziene kant van de stad.  Jacqueline Goossens, Vlaanderen’s bekendste Nieuwe Amsterdammer, zorgde voor de bezielde begeleiding.

Sinds 1980 woont en werkt Jacqueline Goossens in New York City. Ze schrijft sinds jaar en dag met verve voor De Morgen en publiceerde reeds 4 boeken over haar geliefde stad. In 2007 publiceerde ze  in samenwerking met Bart Michiels het boek ‘Dit is niet New York – de iconen voorbij’.

Het fantastische bij Jacqueline is dat het niet alleen bij spreekwoordelijke woorden in zwarte inkt op wit papier blijft. Met minstens zoveel enthousiasme neemt zij de nieuwsgierige reiziger, te voet of per fiets, mee op ontdekkingstocht. Zij biedt een blik achter de façade van de Big Apple.

 

Zo brengt Jacqueline de verhalen van de mensen achter de Chrysler Building en het Central Station. Evengoed duikt ze met jou in gekende en ongekende volkswijken. Jacqueline offreert een heel eigen en onvermoed inzicht in het hart van de stad.

 

Onze USA specialisten stelden voor jou een 5-daagse Citytrip naar New York samen. Je vliegt met Jet Airways naar Newark en verblijft twee maal 2 nachten in zeer fijne, unieke hotels. Je verblijft daarbij in erg uiteenlopende wijken van deze wereldstad op basis van logies. De eerste twee dagen ga je op stap met  Jacqueline. Per fiets of te voet en per metro.

 

Helemaal in de lijn van de Atlas filosofie stelt  Jacqueline haar programma graag op jouw maat samen. De laatste dagen heb je alle tijd om de stad zelf verder te verkennen. Wie ooit in New York is geweest, weet dat het moeilijk kiezen wordt. Vanzelfsprekend kruiden wij jouw programma graag met enkele Atlas aanraders.

 

Je kan deze 5-daagse Citytrip boeken voor een richtprijs vanaf € 2.170.- per persoon, op basis van 2 samen reizende personen.

 

Wie in de zomer naar New York reist, raden wij ‘escape from the heat’ een kort maar heerlijk verblijf op Shelter Island aan. Dé ideale extensie!

 

 

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Canada - Chilko Experience Wilderness Resort

Canada    2019   Patricia Speleers

Eind vorige eeuw kocht Phil Huston een ranch aan de oevers van het grootste natuurlijke zoetwater alpenmeer van Noord-Amerika. Het was zijn bedoeling de ranch om te bouwen tot vakantiewoning voor de familie. Gaandeweg kwam echter het besef dat sommige zaken nu eenmaal te mooi zijn om niet met anderen te delen. Het werd de start van Chilko Experience Wilderness...

Canada - Vancouver, Canada's capital of cool

Canada    2018

Vancouver. Aan de linkerkant een van de grootste, stedelijke groenzones in de wereld. Daarachter ontelbare met sneeuw bedekte bergtoppen. Rechts de stad zelf. En ertussen niks anders dan water.

Op straat hoor je een mengelmoes van talen en accenten en merk je een uniek pallet van huidskleuren en stijlen. Vancouver, gelegen langs de westkust van Canada, is multicultureel en is daar...

Verenigde Staten - Yellowstone, koningin van de nationale parken

Verenigde Staten    2018   Patricia Speleers

Voor wie houdt van overweldigende natuur is een bezoek aan het oudste nationaal park van de States een must. In het land van bizons, elanden en grizzlyberen ontdek je de helft van alle geothermische verschijnselen die onze aarde rijk is. Spectaculaire berglandschappen worden afgewisseld met pruttelende modderpoelen, felgekleurde waterbronnen en geisers vormen een prachtig natuurdecor.

Op ‘The Old Faithful’ kan je de...

close
close