Peru - MIL, unieke lunch in de Heilige Vallei

MIL, het nieuwste restaurant van Peru is uniek in elke zin van het woord. Het geesteskind van de bekroonde chef-kok Virgilio Martínez Véliz, van restaurant Central in Lima, ligt vlak boven de cirkelvormige Inca-terrassen van Moray, in de Heilige Vallei nabij Cuzco. De eenvoudige maar knappe architectuur past naadloos in het landschap.

De lunch is een innovatief 8-gangen degustatiemenu. De gerechten bevatten 100% regionale ingrediënten in de meest creatieve combinaties, en zijn geïnspireerd op de eeuwenoude traditie en cultuur van de Andes. Je proeft er zeker enkele van de meer dan 4.000 aardappelsoorten die in Peru worden geteeld.

Hoewel de stijl vergelijkbaar is met het ‘Mater Elevations’ degustatiemenu van Central, zijn gerechten bij Mil lichter vanwege het effect van de hoogte op de eetlust. Je bevindt je hier op 3.500m hoogte! Virgilio heeft nauw samengewerkt met 3 nabijgelegen inheemse gemeenschappen. Met hun kennis van landbouwtechnieken en koken op hoogte werd volop geëxperimenteerd in het aanpalend voedingslaboratorium.

Wanneer je in het restaurant dineert, krijg je meer dan een culinaire ervaring. Je kunt het labo bezoeken, de chocolade productie en de vleugel waar de infusies en likeuren - op basis van lokale kruiden - gemaakt worden. Deze lunch past mooi in een dagtour door de regio, waarbij je naast de nabijgelegen archeologische site van Moray ook de zoutterrassen van Maras kan bezoeken.

Contacteer onze reisontwerpers om deze sublieme ervaring in je Peru reis te integreren, voor echte foodies!

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Sophie De Craene       056/60.58.58       sophie@atlasreizen.be

Ook interessant?



Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Turkije - De smaak van Istanbul en de Egeïsche kust

    2024   Julie Rausenberger

• Historisch & hedendaags Istanbul 
• Varen langs de Bosporus en de Egeïsche Kust
• Trendy beach clubs 
• Culinaire ontdekking  


Eeuwenlang vormde Turkije, waar Europa Azië raakt, een smeltkroes van culturen. Als arena waar architectuur, religie, keuken en kunst zich vermengen in het dagelijks leven; biedt het land haar gasten een dynamische symbiose van oud en nieuw. 

 

Je start jouw reis in Istanbul, een stad die weet...

Turkije - Cappadocië en de schatten van Mesopotamië

    2024

• Natuurwonderen
• Authentieke steden vol geschiedenis
• Culinaire tradities


Turkije, doordrenkt van geschiedenis en gezegend met een overvloed aan natuurlijke schoonheid, biedt meer dan all-inclusive resortvakanties. Je reis begint in Cappadocië, terecht Turkije’s paradepaardje! Je vindt er surrealistische rotsformaties en eeuwenoude grotwoningen. Je reist verder naar Zuidoost-Turkije. In sommige plaatsen tref je opvallend weinig andere toeristen, terwijl er echt wel veel te zien is. 


In...

Zwitserland - Zomers avontuur in de Alpen

    2024   Robin Vanhuysse

• 10-daagse rondreis
• Authentieke ervaring 
• Schitterende natuur

Bij Zwitserland denk je misschien meteen aan skiën, après-ski tradities of een hartverwarmende kaasfondue. Nog te vaak wordt dit prachtige land over het hoofd gezien als zomerse vakantiebestemming. Met een imponerend berglandschap en traditionele dorpen, valt hier altijd wel iets te ontdekken. Ga op pad, al wandelend, al fietsend of met de trein en verken het mooiste wat...

close
close