Oeganda - Immer groene parel

Wiet Proesmans

• 12-daagse voorbeeldreis door een van de mooiste landen in Afrika
• Entebbe, Kibale, Queen Elisabeth en Bwindi
• Op zoek naar primaten en roofdieren


Oeganda is een land vol contrasten. In mist gehulde bergen grenzen er aan de droge, hete savanne. De glooiende heuvels met hun lappendeken van kleine veldjes en groene theeplantages, maken plots plaats voor wild, ondoordringbaar regenwoud langs steile bergflanken. Ook de fauna en flora zijn contrasterend. In de Oegandese jungle vind je kleine vogeltjes, kleine bosolifanten, luidruchtige chimpansees en vreedzame berggorilla’s. Op de savanne wemelt het van het wild en van de roofdieren. In de bruisende hoofdstad Kampala kan je uren in de file staan, en kan je tot ’s ochtends vroeg naar geweldige concerten in de bars en nachtclubs. Terwijl het leven op de savanne en in het regenwoud wandelt op blote voeten en op het ritme van de dageraad. 

 

Dag 1/ Vlucht Brussel – Entebbe
Je vliegt vandaag vanuit Brussel naar Entebbe. De SN vlucht maakt een korte stop (1 uur) in Kigali.

 

Dag 2/ Aankomst Entebbe Airport
Bij aankomst in Entebbe word je opgewacht door je Engelstalige chauffeur/gids. Transfer naar het hotel vlakbij de luchthaven. Rest van de avond ter vrije besteding. 

 

Dag 3/ Entebbe naar Fort Portal
Ontbijt in de vroege ochtend. Rit naar Fort Portal (+/- 7 uur, afhankelijk van de stops onderweg). Lunch in de lodge. In de namiddag maak je een natuurwandeling rond het kratermeer net buiten de lodge. 

 

Dag 4/ Kibale National Park
’s Ochtends ga je op avontuurlijke Chimpansee tracking in het Kibale National Park. In de namiddag maak je een wandeling in de Bigodi Wetlands.

 

Dag 5/ Fort Portal naar Queen Elizabeth National Park 
Rit richting Queen Elizabeth National Park (5 uur). In de namiddag maak je een bijzondere boottocht op het Kazinga Channel. Het wemelt hier van de watervogels, nijlpaarden en andere wilde dieren die zich komen laven aan de waterkant. 

 

Dag 6/ Queen Elisabeth National Park naar Ishasha 
Ochtend safari drive in de Kasenyi sector van het nationaal park. Picknick lunch onderweg. Rit naar Ishasha, waar je bij valavond op zoek gaat naar de boomklimmende leeuwen.

 

Dag 7/ Ishasa naar Bwindi Nationaal Park 
Transfer naar het Bwindi Nationaal Park, met safari en lunch onderweg. Eenmaal in het nationale park wandel je van Buhoma naar Nkuringo (3 uur), langs een goed pad, midden in het woud. Een bijzondere ervaring.
Transfer vanuit Nteko naar de lodge (40min). 's Avonds neemt de gids je mee naar het dorpje vlakbij de lodge, voor een hartelijke ontmoeting met de bewoners.

 

Dag 8/ Bwindi Nationaal Park
Volle dag gorilla tracking. Een onvergetelijke, soms ook erg sportieve, ervaring die tot meer dan 4 uur kan duren, afhankelijk van de bezochte groep. Je tijd nabij de gorilla familie is beperkt tot 1 uur. In een internationaal groepje met maximum 6 deelnemers.

 

Dag 9/ Bwindi naar Lake Mburo 
Rit door het golvend landschap naar Lake Mburo National Park (+/- 6 uur). In de namiddag maak je een boottocht op het meer. Daarna heb je vrije tijd en kan wie wil gaan paardrijden of op wandelsafari. 

 

Dag 10/ Lake Mburo naar Entebbe 
Na je vroege ochtend gamedrive en de lunch voert je reis terug naar Entebbe (Reistijd -/+ 5 uur). Aankomst in de late namiddag. Overnachting in een tof boetiek hotel.

 

Dag 11/ Entebbe - Brussel
Dag ter vrije besteding.
Late transfer naar de luchthaven voor de rechtstreekse nachtvlucht met SN naar Brussel.

 

Dag 12/ Aankomst Brussel 
Vroege aankomst in Brussel.

 

Beste reisperiode: Gorilla trekkings zijn het hele jaar mogelijk. Van maart tot april loopt het lange regenseizoen, het korte van oktober tot november. Tijdens het regenseizoen zijn de tochten wat langer en zwaarder omwille van de modder en de gladdere paden in het woud. Oeganda ligt dicht bij de evenaar en regens vallen gans het jaar door, kort en overvloedig. De groene toppen van het dichte woud heten je hartelijk welkom.

Belangrijk: in Oeganda is de minimum leeftijd voor een gorillatrekking 15 jaar. 

Prijs per persoon : (op aanvraag)

Telkens op basis van 2 samen reizende personen.
De intercontinentale vlucht is in deze prijs niet inbegrepen.


Inbegrepen :

  • Alle transport over land en eventuele boottransfers
  • Lokale Engelstalige chauffeur/privé gids
  • Accommodatie op basis van full board
  • Activiteiten en toegangsgelden, inclusief permits voor 1x Chimpansee Tracking in Kibale NP en 1x Gorilla Tracking in Bwindi NP 
  • Lokale overheids- en service taksen

Niet inbegrepen:

  • Intercontinentale vluchten en taksen
  • Alle dranken
  • Visumkosten Oeganda

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Wiet Proesmans       03/331.33.30       wiet@atlasreizen.be

close
close