Tanzania - Off the beaten track huwelijksreis safari

Tanzania Valerie Van de Peer

• 11-daagse huwelijksreis voor echte safari liefhebbers
• Privétransfers en safari’s met een Engelstalige rangers
• Kleinschalige top lodges in Ruaha, Selous en Ras Kutani

Voor echte safari-liefhebbers biedt Tanzania het neusje van de zalm. Het is de ideale huwelijksreis bijvoorbeeld, voor wie droomt van sluipende luipaarden en snuivende neushoorns in combinatie met kleinschalige, comfortabele lodges en goudgele stranden. Een reis naar Tanzania betekent natuur, avontuur, sportieve activiteiten en rust.

 

Dag 1/ Brussel – Amsterdam – Dar es Salaam
Vlucht vanuit Brussel, via Amsterdam, naar Dar es Salaam. Transfer en overnachting in een bijzonder, kleinschalig tophotel.

 

Dag 2/ Dar es Salaam – Ruaha National Park

Na het ontbijt reis je naar het Ruaha Nationaal Park. De korte vlucht over valleien gebuld met baobabs, spectaculaire kloven en bergketens brengt je tot ver in het zuiden van het park. Ruaha is bekend bij echte safari kenners door zijn unieke ecologische en geografische karakter. Omwille van zijn onmetelijke grootte voelt Ruaha Nationaal park erg verlaten aan. Tijdens een gamedrive of walking safari ga je op zoek naar de ‘big 5’. Misschien zie je olifanten stampvoeten in de droge rivierbedding of trakteert Ruaha je op een glimps van de schuwe wilde hond. Overnachting in een kleinschalige, intieme top safari lodge.

 

Dag 3/ Ruaha National Park

Tijdens de erg vroege gamewalk voel je de stralen van de opkomende zon op je rug. Je volgt de rivierbedding op zoek naar sporen van een luipaard met haar welpje en leert een wereld kennen die je onmogelijk kan aanschouwen vanuit een rijdende wagen. Voor de echte avonturiers is er de ‘bush-experience’, waarbij je slaapt onder een sterrenhemel omringd door de nachtelijke geluiden van de natuur. ’s Ochtends word je wakker met een ‘bushdouche’, een emmer warm water, en de wilde dieren op de drempel van je tentje aan de oever van de rivier.

 

Dag 4/ Ruaha National Park – Selous Game Reserve

Een vluchtje over de savanne brengt je tot in het Selous Game Reserve. Selous is Afrika’s grootste game reserve, ongeveer zo groot als Zwitserland. Tijdens de rit naar de lodge krijg je meteen een safari voorgeschoteld. Je verkent het park per wagen, te voet of per boot. Tijdens de boottocht volg je de machtige Rufiji rivier tot op het meer Nzerakera. De grillige krokodillenruggen staren je na. Nijlpaarden zijn van nature veel luidruchtiger. Genadeloos gaan ze elkaar te lijf. Een indrukwekkend spektakel.

 

Dag 5/ Selous Game Reserve
Ook vandaag kan je kiezen tussen een boot-, wandel- of gamedrive safari. Na de lunch is een siësta voorzien, of je kan aan de rand van het zwembad van de zalige Afrikaanse zon genieten. ’s Avonds, als de hitte is gevallen, neemt de ranger je mee op nachtelijke safari. Je ziet niet wat je hoort, en dan opeens is alles heel dichtbij.

 

Dag 6/ Selous Game Reserve – Dar es Salaam – Ras Kutani, Swahili kust
Een korte vlucht brengt je naar de zogeheten Swahili Coast, net ten zuiden van Dar es Salaam. De Indische oceaan wacht. Ras Kutani is een oase van rust en comfort, die probleemloos opgaan in het omliggende woud.

 

Dag 7/ Ras Kutani, Swahili kust
In Ras Kutani kan je zalig niets doen en de indrukken van de safari laten bezinken. Of je kan lange wandelingen maken langs de parelwitte stranden. Voor de actievelingen staan er kajaks, boogieboards of snorkelgerief ter beschikking . Soms kan je vanop de kust Humpback walvissen zien en in het omliggende tropische mangrovewoud  slingeren de aapjes zich van boom tot boom.
 

Dag 8/ Ras Kutani, Swahili kust
Dag te vrije besteding. Geniet van de rust en alle culinaire hoogstandjes van de kok.

 

Dag 9/ Ras Kutani, Swahili kust

Dag ter vrije besteding.

 

Dag 10/ Ras Kutani – Dar es Salaam – Amsterdam

Dag ter vrije besteding tot je transfer naar de luchthaven van Dar es Salaam. De vlucht naar Amsterdam vertrekt net voor middernacht.

 

Dag 11/ Amsterdam – Brussel

Aankomst in Amsterdam en aansluitende vlucht naar Brussel.

 

 

Richtprijs per persoon vanaf:    EUR 4.530,00  in een 2-persoonskamer

 

Inbegrepen:

  • Binnenlandse vluchten per gedeelde charter
  • Alle transfers
  • 1 nacht in Dar es Salaam in boetiekhotel
  • 2 nachten in Ruaha National Park
  • Overnachting in safari lodges en dubbele kamer
  • Volpension, behalve in Dar es Salaam

Niet inbegrepen:

  • Intercontinentale vluchten h/t Dar es Salaam
  • Alle dranken
  • Meerprijs privéjeep tijdens de safari (op aanvraag)

 

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Valerie Van de Peer       03/331.33.30       valerie@atlasreizen.be

close
close