USA - Chicago laat niemand onberoerd

Patricia Speleers

Chicago schittert hoog en droog aan de zuidelijke punt van Lake Michigan, dicht bij de grens met Canada.  Deze noordelijke ligging staat garant voor ijskoude winters, met pakken sneeuw, snijdende wind, diep bevroren wateren en temperaturen ver onder het vriespunt. 

Aline woonde er 2 jaar en vertelt enthousiast: ‘In de winter is het er ijzig koud. De stad heeft haar bijnaam van Windy City niet gestolen. Gelukkig bieden de vele gezellige cafés en restaurantjes, de prachtige musea een warme afwisseling op de snijdende winterwind. Vanaf april - mei komt de dooi op gang en is de zon alomtegenwoordig. De temperaturen klimmen tot boven de 30°C en er heerst een uitgelaten, aanstekelijke vakantiesfeer.’

Chicago biedt de bezoeker een onuitputtelijke to-do lijst en kan zich zeker meten aan zijn grotere broer New York. Aan kunst en boeiende architectuur geen gebrek. Het Art Institute met zijn nieuwe Modern Wing,  een ontwerp van Renzo Piano, vol met oude en hedendaagse schilder- en beeldhouwkunst. 

Patrice, onze USA specialiste: ‘Wij gaan graag dieper dan de toeristische evidenties. Begin je dag bijvoorbeeld met de fiets, rollerblades of segway. Zo kan je een verfrissende tocht maken langs Lake Michigan. Een ideale start van de dag. Voor architectuurliefhebbers organiseren we graag een begeleide wandeling door The Loop en Oak Park. Een ervaren architect gidst je door het levendige centrum van de stad en bezoekt met jou de beroemde wijk van Frank Lloyd Wright.’

De stad biedt letterlijk voor elk wat wils. Er zijn de populaire sporthelden: de Cubs in het Wrigley baseballfield, de Chicago Bulls of de Blackhawks voor een wervelende ijshockeywedstrijd. ‘s Avonds is er musical in het Theater District, romantiek in het schitterende Opera gebouw, of blues in één van de vele bluesbars. Bij zwoel weer een openluchtconcert in het Millennium Park, onder het prachtige Frank Gehry Pavillion.

‘Mijn favoriet?’, vraagt Aline, ‘Een jazz concert in The Green Mill, het vroegere stamcafé van Al Capone.’

Chicago is verrassend! En laat niemand onberoerd.

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Belize - Regenwouden, koraalriffen en Maya-ruïnes

    2024   Sophie De Craene

• Regenwouden vol wildlife
• Oude Mayabeschaving
• Snorkelen en zwemmen

Welkom in Belize, een land van wonderlijke contrasten waar de oude Mayabeschaving naast weelderige regenwouden en kristalheldere Caribische wateren bestaat. De reis start in het Mountain Pine Ridge Forest Reserve. Je ontdekt eeuwenoude Maya-ruïnes, vaart door kronkelende grottenstelsels en dompelt jezelf onder in de lokale cultuur tijdens ontmoetingen met Maya-gemeenschappen.


Je volgende uitvalsbasis is Punta...

Chili & Bolivia - Grensoverschrijdend avontuur van Atacama tot Uyuni

    2024

• Adembenemende landschappen
• 4x4 tocht
• Actief voor wie wil

Ontdek de betoverende schoonheid van de grensregio tussen Chili en Bolivia met Explora's Travesia Atacama-Uyuni. Explora is in Chili de pionier op het gebied van comfortabele all-inclusive hotels waarbij unieke excursies in kleine groepen en enkel voor de gasten van Explora worden georganiseerd. Het draait hierbij niet alleen om luxe, maar vooral om de...

Kroatië - Op truffeljacht door de Istrische bossen

    2024   Sophie Taelman

Istrië weet menig gastronomieliefhebber te verleiden met het beste wat het Middellands Zeegebied te bieden heeft: van verse zeevruchten tot topkwaliteit olijfolie, handgemaakte pasta, uitstekende wijnen en vooral… truffels. Atlas Reizen neemt je mee op truffeljacht door de heuvelachtige bossen van het binnenland, dé vindplaats voor zowel zwarte als zeldzame witte truffels.

Samen met een ervaren truffelhond en zijn begeleider ga...

close
close