Turkije - De smaak van Istanbul en de Egeïsche kust

Julie Rausenberger

• Historisch & hedendaags Istanbul 
• Varen langs de Bosporus en de Egeïsche Kust
• Trendy beach clubs 
• Culinaire ontdekking  


Eeuwenlang vormde Turkije, waar Europa Azië raakt, een smeltkroes van culturen. Als arena waar architectuur, religie, keuken en kunst zich vermengen in het dagelijks leven; biedt het land haar gasten een dynamische symbiose van oud en nieuw. 

 

Je start jouw reis in Istanbul, een stad die weet te imponeren met historische bouwwerken, terwijl het leven aan de Bosporus de hedendaagse kosmopolitische geest weerspiegelt. Daarna zet de reis zich verder richting Bodrum. De schijnbaar eindeloze kustlijn is een mozaïek van gevarieerde landschappen, charmante dorpen en overblijfselen uit de oudheid zoals Efeze. Aan boord van een traditionele gület verken je prachtige baaien en duik je in het kristalheldere turquoise water. 

 

Dag 1/ Brussel – Istanbul 

Vertrek naar Istanbul, een eclectische stad waar oude tradities hand in hand gaan met moderniteit. Verken de heuvelachtige wijken en smul van de plaatselijke cultuur en keuken. ’s Avonds laat je de opvallende paleizen aan je voorbijglijden tijdens een privé sunset cruise op de Bosporus, de waterweg die Europa en Azië van elkaar scheidt. 

  

Dag 2/ Istanbul 

Vandaag proef je van de twee continenten, letterlijk. De culinaire wandeling start in de wijk Karaköy, aan de Europese kant van Istanbul, eindigt aan de Aziatische zijde, in de wijk Kad?köy. Beide stadsdelen zijn verbonden door een brug over de Bosporus. Je begint met een ontbijt in een esnaf lokantas? en drinkt daarna thee in een Ottomaanse karavanserai. Vervolgens neem je de boot naar het Aziatische deel van de stad, waar je proeft van regionale specialiteiten, zoals de tantuni van Mersin, de lahmacun van Gaziantep en de ?slama köfte van Adapazar?. In de minder ontdekte culinaire hotspot Moda wachten nog enkele traditionele desserts uit het zuidoosten en het Zwarte Zeegebied op je.  

 

Dag 3/ Istanbul 

Vroeg in de ochtend, wanneer het nog heerlijk koel is, fiets je langs de Bosporus en ontdek je bezienswaardigheden zoals de Ortakoy Moskee en het Rumeli fort. Daarna leer je afdingen in de bekende Grand Bazaar, die als locatie fungeerde voor de film Skyfall. Een wandeling langs de daken doet je in de voetsporen van James Bond treden. In de namiddag bezoek je de Hagia Sophia en het bijhorende museum, dat de rijke geschiedenis op interactieve wijze toelicht. Slenter langs specerijenmarkten en labyrintische bazaars, en bewonder meesterwerken zoals het Topkapi Paleis, de Blauwe Moskee en de Yerebatan Sarayi.  

 

Dag 4/ Istanbul – Bodrum 

Binnenlandse vlucht naar Bodrum aan de Egeïsche Zee, waar charmante baaien en een zachte bries uitnodigen tot rust. ’s Avonds geniet je van een diner in één van de vele hippe Beach Clubs. 

 

Dag 5/ Bodrum 

Met je gids maak je een wandeltocht door de ruïnes van de stad Pedasa. We plannen dit vroeg in de ochtend om de hitte en drukte te ontlopen. Laat je in de namiddag verleiden tot een verfrissende duik in het water. ‘s Avonds neemt een astronoom je mee naar de heuvels rond Bodrum, waar je gaat sterrenkijken terwijl je geniet van een heerlijke picknick. 

 

Dag 6/ Bodrum 

Met een traditionele gület vaar je langs de kristalheldere baaien van de Egeïsche kust. Onderweg nodigen diverse stops je uit om te zwemmen en te snorkelen. Een Turkse lunch aan boord maakt de ervaring helemaal af.  

 

Dag 7/ Bodrum 

Tijdens de koele ochtenduren verken je het schiereiland van Bodrum per fiets. Je bezoekt er minder bezochte dorpjes en baaien. Vergeet jouw zwemgerief niet! Bij valavond geniet je van een sundowner drankje en een heerlijk diner in een hip restaurant.  

 

Dag 8/ Bodrum – Brussel 

Als afsluiter van deze reis bezoek je de Karnas wijngaarden, waar je proeft van een selectie Turkse wijnen en kazen. Voordat je terugvliegt naar België, verdient het nabijgelegen dorp Etrim een bezoek. 

Richtprijs: vanaf 6.420 EUR per persoon 
(op basis van 4 samen reizende personen in dubbele kamers) 

Inclusief:  

 • Alle luchthaventransferten in het land van bestemming 
 • Binnenlandse vlucht Istanbul-Bodrum in Economy klasse 
 • Lokale Engelstalige privé gids  
 • Alle vermelde transfers 
 • Accommodatie, inclusief ontbijt 
 • Lunch tijdens de gület cruise 
 • De vermelde activiteiten en toegangsgelden 

Niet inbegrepen: 

 • Intercontinentale vluchten en taksen  
 • Annuleringsverzekering- en bijstandsverzekering  
 • Niet in het programma vermelde excursies/toegangen  
 • Uitgaven van persoonlijke aard 
 • Niet vermelde maaltijden en dranken 
 • Fooien

Combineer deze reis met de natuurlijke wonderen van Cappadocië en/of een rondreis in Zuidoost-Turkije, rijk aan cultuur en tradities: meer inspiratie.

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Julie Rausenberger       056/60 58 58       julie@atlasreizen.be

close
close