Spanje - Wijngaarden en bergpieken in het wilde Noorden

Sophie De Craene

• Spanje op een andere manier
• Foodie reis
• Hippe charmante verblijven

Spanje doet vooral denken aan flamenco dansers, stierengevechten, tapasbars en lange zandstranden. Een correct beeld, maar niet het enige wat Spanje te bieden heeft. Zowel op geografisch, cultureel, politiek als sociaal vlak is Spanje een bijzonder divers en complex land. Wie naar het noorden van het land reist, begeeft zich weg van het klassieke beeld. Hier geen massatoerisme, maar groene en weelderige landschappen, ruige kustlijnen, een fiere bevolking met een eigen taal en cultuur. De lokale keuken vormt een perfecte representatie van wat deze regio te bieden heeft: diversiteit. Geen toeval dat de meeste Michelin chefs van Spanje hun roots hebben in deze regio en dat hier de beste wijnen van het land worden gemaakt. Logeren doe je in hippe bodega’s, authentieke posada’s en hotels ontworpen door beroemde architecten. De mix van hypermodern en traditioneel lijkt hier wel te zijn uitgevonden.

 

Dag 1/ San Sebastian (-, -, -)

Je reist vandaag naar San Sebastian waar een chauffeur je opwacht voor de rit naar het hotel. In de late namiddag neemt een lokale gids je mee op sleeptouw door de stad. Terwijl je door de historische straten wandelt kom je meer te weten over San Sebastian en proef je van heerlijke kleine gerechtjes en typische pintxos in tavernas die vooral bij de locals heel populair zijn.

 

Dag 2/ Txakolí wine escape (B, L, -)

Een dag in het teken van Txakolí, een licht sprankelende, droge witte wijn die in Baskenland wordt verbouwd. Je reist naar het hart van Urdaibai, waar het uitzicht en de landelijke sfeer niet teleurstellen. Na een bezoek aan een lokale wijngaard, met proeverij uiteraard, geniet je van een lunch in één van onze favoriete restaurants. Of een huisgemaakte lunch in een kaasboerderij waar Idiazabal, een meermaals bekroonde gerookte kaas, wordt gemaakt. Op terugweg naar het hotel kan een stop ingepland worden bij het museum van de beroemde ontwerper Cristóbal Balenciaga.

 

Dag 3/ Rioja (B, -, -)

Je verlaat Baskenland en reist naar Rioja, het mekka voor wijnliefhebbers. Pittoreske dorpen worden omringd door glooiende heuvellandschappen met wijngaarden. Gerenommeerde wijnhuizen alsook kleine familiaal uitgebate wijngaarden produceren hier de beste wijnen van het land. Logroño, de hoofdstad van Rioja, vormt het gastronomische hart van deze streek.

 

Dag 4/ Rioja (B, L, -)

In de voormiddag brengen we je naar één van onze favoriete wijnhuizen, weg van de druk bezochte wijnhuizen met ronkende namen. Na de rondleiding en bijhorende tasting in deze familiaal uitgebate en meermaals bekroonde bodega gaat de ontdekking verder. Per fiets maak je een tocht doorheen de wijngaarden, waar een gastronomische gourmet brunch voorzien is. Met bijhorende wijnen, hoe kan het ook anders? De dag sluit je af in Laguardia, een prachtig middeleeuws dorp, waar het heerlijk rondkuieren is.

 

Dag 5/ Bilbao (B, -, -)

Je ruilt het platteland terug voor de stad, Bilbao deze keer. Hypermodern en traditioneel gaan hier hand in hand. Mogelijkheid om in de namiddag de stad op eigen houtje te verkennen en een bezoek te brengen aan het beroemde Guggenheim museum, een meesterwerk van Frank Gehry. Door Condé Nast uitgeroepen tot mooiste museum ter wereld.

 

Dag 6/ Gastronomsich Bilbao (B, L, -)

Vandaag ga je op stap met een echte food-expert, die graag haar passie voor geschiedenis, cultuur en gastronomie met jou deelt. Je leert Bilbao al proevend kennen en komt diverse anekdotes te weten terwijl je kuiert door de bekende Siete Calles van de oude stad.

 

Dag 7/ Onderweg naar Cantabria (B, -, -)

Je trekt naar de groene kust van Spanje, Cantrabia, waar de inwoners in de zomer de stranden opzoeken en in de winter de bergen in trekken. Nadat je bent ingecheckt in een charmante posada trek je het Saja Besaya natuurpark in voor een wandeling. Je brengt een bezoek aan het middeleeuwse stadje Bárcena Mayor en de grot van Chufín, gekend om z’n 15.000 jaar oude rotsschilderingen.

 

Dag 8/ Surfen (B, -, -)

Na een stevig ontbijt brengt de chauffeur je naar de stranden in de omgeving van San Vicente de la Barquera. Een professionele surfleraar leert je deze voormiddag de basistechnieken aan, opdat je de golven zelf even meester kan zijn. Na de surfinitiatie wacht een tafeltje in een uitstekend, familiaal gerund restaurant. Besluit de dag met een bezoek aan het charmante Santillana del Mar en geniet van een welverdiende sundowner in het hotel.

 

Dag 9/ Asturias (B, L, -)

Adembenemende landschappen, seafood, oude tradities en een ruige kust, dat is Asturias. In het binnenland waakt de Picos de Europa over het gelijknamige natuurpark. De natuurlijke habitat voor o.a. wolven, bruine beren en gemsen. Neen, je bent niet in Alaska, maar in Spanje. Ter herinnering hieraan is een lunch voorzien in het beste restaurant van Asturias, bekroond met 2 Michelinsterren.

 

Dag 10/ De Cares route (B, -, -)

Vandaag maak je een hike langs de Cares Route, één van de mooiste wandelpaden binnen de Picos de Europa. Af en toe leidt het pad door kleine tunnels uitgehouwen in de rots en over hangbruggen over steile afgronden. Pittoreske bergdorpen, weiden met grazende koeien en besneeuwde bergtoppen maken deel uit van het landschap.

 

Dag 11/ Covadonga (B, -, -)

Je wordt opgehaald per 4x4 en trekt opnieuw de bergen in. Via de Covadonga meren, op 1.134m, kom je aan bij een artisanale kaasboerderij. Al eeuwen maken herders hier kazen die gerijpt worden in grotten alvorens ze de eetbare Covadonga delicatesse worden. Op de terugweg bezoek je het Covadonga heiligdom, het oudste heiligdom van Spanje. Niet alleen de geschiedenis, maar ook de ligging van Covadonga loont de moeite!

 

Dag 12/ Oviedo (B, -, -)

Transfer naar Oviedo, de hoofdstad van Asturias, die vaak wordt overgeslagen. Onterecht als je ’t ons vraagt: pre-Romaanse kunst en architectuur en een indrukwekkende kathedraal. Afhankelijk van de terugvlucht kan je nog genieten van een lunch in de stad alvorens naar de luchthaven gebracht te worden.

Richtprijs: Vanaf 5.640 EUR per persoon
O.b.v.  2 samen reizende personen
Richtprijs voor de maand mei/juni.  Andere maanden prijs op aanvraag.

Inbegrepen:

 • Alle luchthaventransferten in het land van bestemming
 • Privé gids en wagen met chauffeur voor de voorziene activiteiten uit het voorstel
 • Accommodatie zoals vermeld
 • Maaltijden zoals aangegeven (B, L, D): B = Breakfast, L = Lunch, D = Diner.
 • De vermelde activiteiten en toegangsgelden
 • Lokale overheids- en service taksen

Niet inbegrepen:

 • Internationale vluchten en taksen
 • Annuleringsverzekering- en bijstandsverzekering
 • Niet in het programma vermelde excursies/toegangen en uitgaven van persoonlijke aard
 • Andere maaltijden dan deze hierboven vermeld en dranken
 • Early check in / late check out

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Sophie De Craene       056/60.58.58       sophie@atlasreizen.be

close
close