Oman - De gastvrijheid van de woestijn

Oman heeft mij vooral qua mensen erg positief verrast. De mensen zijn er zo gastvrij!
Het land is ook niet volgebouwd met wolkenkrabbers zoals in naburige oliestaten. Op een of andere manier heeft Oman zijn authenciteit weten behouden.
De steden zoals Muscat, Sur of Niswa gonsen van de bedrijvigheid.

Het contrast tussen de drukke steden en de woestijn is enorm.  Eindeloze wegen voeren je door barre landschappen. Het uitzicht verveelt geen moment. Hier en daar worden 'desert activities' aangeboden, maar quads en aanverwanten voeren op mij geen aantrekkingskracht uit. Geef mij maar een zonsondergang in een uitgestrekte woestijn.  Prachtig om de rode kleurschakeringen op het zand te zien veranderen.

De rust in de woestijn heeft mij als altijd goed gedaan. De vruchtbare wadi’s in de woestijn geven een zucht van opluchting in het dorre landschap. Altijd fijn om er een kleine pick nick stop te organiseren. Onderweg naar Niswa bijvoorbeeld.  Daar is de plaatselijke soek het equivalent van gezelligheid. En de kooplui zijn er allesbehalve opdringerig. Ook het  fort is een bezoek waard. Mooi gerestaureerd en in alle eer hersteld. Ik zou eindeloos kunnen dwalen door de straatjes, snuisterend door de kleine winkeltjes. Mijn oog verkneukelt zich, en ik voeg nog een sjaal toe aan mijn ondertussen internationale collectie.

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Nieuw-Zeeland - Daar wil je tijd voor maken

    2022   Céline Beels

• Uitgebreide rondreis
• Eilandjes en vulkanen in het Noordereiland
• Bergen, fjorden en plattelandsleven in het Zuidereiland

 

Nieuw-Zeeland, het staat op de ‘wishlist’ van menig reiziger. Adembenemend mooie natuur, prachtig uitgestrekte stranden, een boeiende Maori cultuur… Het land van de Kiwi’s heeft voor elk wat wils.

Deze uitgebreide rondreis door Nieuw-Zeeland is er voor wie meer tijd in Nieuw-Zeeland kan doorbrengen, je bent 3 weken...

Sicilië - Privé verblijf in een aristocratische villa in Palermo

    2022

Villa Tasca, een van de historisch belangrijkste villa's van Sicilië, is schitterend gelegen in het kloppende hart van het centrum van Palermo, maar omgeven door een rustgevend privépark. Kroonprinsen en beroemde componisten zijn hier neergestreken, op zoek naar een uniek toevluchtsoord. Een voorrecht dat de eigenaar, afkomstig uit een van Sicilië's aristocratische families, nu verleent aan reislustigen.

De eigenaars kennen de...

Gabon - Ongerept wildlife paradijs

    2022   Valerie Van de Peer

• Voor de ervaren Afrika reiziger
• Primair regenwoud, grassavannes, lagunes, mangroves en ruwe stranden
• Unieke ontmoetingen met gorilla’s, bosolifanten en mandrils

 

Gabon is ongerept, met een uitzonderlijke natuurlijke rijkdom. Toerisme staat er nog in z’n kinderschoenen en de staat van de wegen is precair. Een groot deel van het traject verloopt daarom met de trein, c’est la vraie aventure!

 

Nog meer dan in andere Afrikaanse...

close
close