Nieuw-Zeeland - Daar wil je tijd voor maken

Céline Beels

• Uitgebreide rondreis
• Eilandjes en vulkanen in het Noordereiland
• Bergen, fjorden en plattelandsleven in het Zuidereiland

 

Nieuw-Zeeland, het staat op de ‘wishlist’ van menig reiziger. Adembenemend mooie natuur, prachtig uitgestrekte stranden, een boeiende Maori cultuur… Het land van de Kiwi’s heeft voor elk wat wils.

Deze uitgebreide rondreis door Nieuw-Zeeland is er voor wie meer tijd in Nieuw-Zeeland kan doorbrengen, je bent 3 weken ter plaatse. Je reist rond met je eigen huurwagen en wordt begeleid door lokale experten op zowel het Noorder- als Zuidereiland.

 

Dag 1/ Parijs – Singapore

Nachtvlucht naar Singapore of een andere internationale hub (ong. 13u vliegen).

 

Dag 2/  Singapore – Auckland (-,-,-)

Nachtvlucht naar Auckland (ong. 10u vliegen), op het Noordereiland van Nieuw-Zeeland.

 

Dag 3/ Auckland – Bay of Islands (-,-,-)

Bij aankomst in Auckland ’s morgens is er een VIP transfer naar de domestic terminal voor je vlucht naar Bay of Islands. Pick up van de huurwagen en rit naar je historisch hotel met zicht op de Bay of Islands.

 

Dag 4/ Bay of Islands (B,L,-)

Net voor je hotel ligt een steiger waar je aan boord gaat van een privé zeilcatamaran om zo de Bay of Islands van op het water te ontdekken. Er is tijd om te zwemmen, snorkelen, kajakken of een mooie wandeling te maken op een van de eilanden. Lunch aan boord.

 

Dag 5/ Bay of Islands (B,-,-)

Verken de regio verder op eigen houtje. Ga wandelen in inheemse bossen, bezoek het houten Maori gebouw op de Waitangi Treaty Grounds, vlei neer op het strand of waag je aan watersporten.

 

Dag 6/ Bay of Islands – Auckland – Taupo (B,-,-)

Rit naar Kerikeri luchthaven waar je de huurwagen inlevert. Vlucht naar Taupo (via Auckland) waar een nieuwe huurwagen op je wacht. Verblijf in een karakteristiek huis gelegen hoog boven Lake Taupo. Door de grote ramen heb je vanuit vrijwel alle kamers een uitgestrekt uitzicht het meer en de omgeving. Laat je verrassen door de gastvrijheid van de gastheren. In de vooravond staat steeds een hapje en een drankje voor je klaar voordat je op eigen gelegenheid gaat dineren in Taupo.

 

Dag 7/ Lake Taupo (B,L,-)

Vandaag ga je op stap met Tom, ervaren Maori kok, buitenmens, en opsporings- en reddingsdeskundige. Hij runt een stuk Maori land van 5.000 hectare in de bergen, een uur buiten Taupo. Tom deelt met veel passie de magie van de Nieuw-Zeelandse bush met jou.  

 

Dag 8/ Lake Taupo (B,-,-)

Het Noordereiland vormt de thuisbasis voor zowat alle vulkanen van Nieuw-Zeeland. Deze ochtend krijg je die vulkanische activiteit van wel heel dichtbij te zien. Te land, ter zee, en in de lucht. Tijdens een spectaculaire helikoptervlucht aanschouw je prachtige kratermeren en watervallen. Je maakt een landing op de Tarawera vulkaan. Nadien steek je met een veerboot de rivier over en ga je verder over land langs warmwaterbronnen en geisers. Terugvlucht langs de Paeroa-bergketen en over Rotorua City.

 

Dag 9/ Lake Taupo (B,-,-)

Spanning en sensatie tijdens een afvaart van de Tongariro rivier met een raft. Het traject heeft meer stroomversnellingen in één traject dan waar ook in Nieuw-Zeeland, hoe cool is dat? Omringd door torenhoge dennenbossen en vulkanische kliffen geniet je onderweg van het adembenemend landschap dat je alleen via het water kan bereiken. Namiddag vrij te besteden.

 

Dag 10/ Taupo – Nelson (B,-,-)

Rit naar Taupo luchthaven en drop off van de huurwagen. Je neemt vandaag afscheid van het Noordereiland en vliegt naar Nelson, bovenaan het Zuidereiland. Per huurwagen naar je verblijf in Nelson in boetiekstijl met een historisch tintje.

 

Dag 11/ Nelson – Abel Tasman National Park (B,L,-)

In een klein internationaal groepje vaar je vandaag langs de kustlijn van het Abel Tasman National Park. Je vaart langs gouden zandstranden en groene baaien, langs iconische punten als Split Apple Rock, tot de Tonga Island zeehondenkolonie. Wissel het varen af met kajakken en snorkelen (materiaal aan boord) en een wandeling over de Abel Tasman Coastal Track. Lunch aan boord met verse lokale ingrediënten.

 

Dag 12/ Nelson – Abel Tasman National Park (B,-,-)

Deze voormiddag word je even meegenomen in de Maori tradities. Met een waka, een traditionele Maori-kano, peddel je langs de Abel Tasman kustlijn. Voor vertrek word je ingewijd in de etiquette (tikanga) die bij een waka hoort.

 

Dag 13/ Nelson – Kaikoura (B,-,D)

Een beetje een lange rit vandaag (4,5 uur) maar spectaculair mooi. Vandaag reis je over de top van het Zuidereiland naar Kaikoura, bekend omwille van de vele soorten dolfijnen en walvissen die hier voor de kust hun natuurlijk habitat hebben gevonden. Je eco-retreat ligt een paar kilometer ten noorden van het stadje. Verblijf in een verzorgde boomhut, 10 meter hoog in de lucht, te midden van olijfbomen onder de majestueuze Kaikoura Mountains. Je verblijft de komende dagen op basis van halfpension.

 

Dag 14/ Kaikoura (B,L,D)

Stap aan boord bij Malcolm, een vriendelijke schipper met een passie voor het vissen. De kans is groot dat je baars of kabeljauw aan de haak slaat. Je controleert de manden voor rivierkreeften en misschien heb je geluk hier. De vis die je vangt wordt aan boord gefileerd en kan je meenemen naar je cooking class op een boerderij in de buurt. Andere ingrediënten worden gefoerageerd of geoogst. Wat niet uit de tuin of van de boerderij geoogst kan worden, wordt bij lokale producenten gehaald.

 

Dag 15/ Kaikoura – Lake Heron (B,-,D)

Rij verder naar het zuiden. Je verblijft op een nog actieve boerderij op een afgelegen plek in de Zuidelijke Alpen. Hier ervaar je het echte Nieuw-Zeelandse plattelandsleven uit de eerste hand. De accommodatie is vrij eenvoudig - een liefdevol gerestaureerde cottage - maar de omgeving is allesbehalve eenvoudig: met gletsjers bedekte bergen, met beuken beklede valleien en het prachtige Lake Heron.

 

Dag 16/ Lake Heron (B,L,D)

Lake Heron Station is trotse leverancier van het Nieuw-Zeelandse outdoor merk Icebreaker. Je start de dag met een bezoek aan de wolschuur. De merinowol wordt met de hand gecontroleerd. Je gaat per 4x4 verder langs mooie velden waar de merinosschapen zomer en winter grazen. Je stopt voor een picknick lunch nabij de ‘Downs hut’ en gaat nadien al wandelend verder naar de gletsjers en bergen van de Main Divide.

 

Dag 17/ Lake Heron – Wanaka (B,-,-)

Lange rijdag maar de uitzichten op Lake Tekapo en Lake Pukaki onderweg maken veel goed. Je lodge ligt op een immens landgoed met een betoverend uitzicht op Lake Wanaka en de omliggende bergen. Kosten nog moeite zijn gespaard om van deze lodge een van de meest bijzondere accommodaties van Nieuw Zeeland te maken.

 

Dag 18/ Wanaka (B,L,-)

Met een jetboat, uitgevonden in Nieuw-Zeeland om het ondiepe water te bevaren, verken je enkele snelstromende rivieren. Het voelt meer als een safari en meer verwant aan het oorspronkelijk gebruik van dit type boten dan de sensatietochten die je elders ziet opduiken. Na een traditionele barbecue op een van de kiezeloevers kan je in de namiddag zelf eens proberen hoe het voelt om een jetboat te besturen.

 

Dag 19/ Wanaka – Queenstown (B,-,-)

Neem de mooie Crown Range Road naar Queenstown. Het is de hoogstgelegen snelweg in Nieuw-Zeeland en biedt onvergetelijke vergezichten. Je zal ongetwijfeld veel fotostops maken onderweg. Je hotel in Queenstown ligt op 300 meter van het centrum van Queenstown met zijn cafés, bars en restaurants.

 

Dag 20/ Queenstown (B,-,-)

Vandaag ga je per helikopter naar Milford Sound over met regenwoud bedekte valleien en spectaculaire alpenmeren. Aan Milford Sound ga je verder per cruise. Bekijk de adembenemende kliffen vanaf het water, vaar langs de iconische Mitre Peak en geniet van de ongelooflijke uitzichten waar deze locatie beroemd om is. Terugkeer per helikopter met 2 landingen onderweg, waarvan een op een filmlocatie van Lord of The Rings/The Hobbit.

 

Dag 21/ Queenstown (B,L,-)

Een lokale expert neemt je mee door Skippers Canyon en leert je meer over de geschiedenis en geologie van de rivier en de canyon. Picknick lunch onderweg. De uitstap eindigt in het historische Arrowtown.

 

Dag 22/ Queenstown - Auckland (B,-,-)

Je levert de huurwagen in op de luchthaven van Queenstown alvorens naar Auckland terug te vliegen. Transfer naar je hotel in de meest levendige wijk van Auckland, een eigentijds gebouw te midden van gerestaureerde pakhuizen. Verken de stad op eigen houtje.

 

Dag 23/ Auckland – Singapore – Amsterdam (B,-,-)

Rustige ochtend tot je wordt opgehaald voor de transfer naar de luchthaven. Namiddagvlucht naar Singapore (ong. 11u). Nadien verder naar Amsterdam.

 

Dag 24/ Aankomst in Amsterdam (-,-,-)

Aankomst ’s morgens.

Richtprijs: vanaf 28.995 NZD persoon (ong. 17.470 EUR op moment van publicatie)
O.b.v. 2 personen

 

Inbegrepen:

 • Huurwagen Type Premium AWD Toyota Highlander of gelijkwaardig
 • Luchthaventransferten in Auckland
 • Alle vermelde binnenlandse vluchten in economy class
 • Lokale Engelstalige privé gids zoals vermeld
 • Kleinschalige charmante accommodatie
 • Maaltijden zoals aangegeven (B, L, D): B = Breakfast, L = Lunch, D = Diner.
 • De vermelde activiteiten en toegangsgelden
 • Calamiteitenbijdrage

 

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten en taksen
 • Annuleringsverzekering- en bijstandsverzekering
 • Niet in het programma vermelde excursies/toegangen en uitgaven van persoonlijke aard
 • Andere maaltijden dan deze hierboven vermeld en dranken;
 • Fooien 

 

Beste reistijd

De beste periode om Nieuw-Zeeland te bezoeken is de zomer, vanwege de aangename temperaturen. De zomer loopt er van november tot en met maart.

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Céline Beels              celine@atlasreizen.be

close
close