Kaapverdië - Je moet het gevoeld hebben

Tien unieke eilanden, omringd door het diepblauwe water van de Atlantische Oceaan. Allemaal totaal verschillend van karakter. Dat is Kaapverdië. Een lesje in nederigheid, maar evenzeer levensvreugde. Hier ga je terug naar de essentie, naar wat echt telt in het leven. Tot twee decennia terug deelde de archipel samen met Haïti, het trieste record van armste land ter wereld. Door verbeterde sociale en economische prestaties, kleinschalig toerisme en hulp van de EU kon het land zich onttrekken aan dit etiket.

De eilandengroep is meer dan alleen zon, zee, strand. Denk aan Sao Vicente met zijn sfeervolle muziekbarretjes en tropische carnaval dat niet moet onderdoen voor dat van Rio. Of aan Fogo met zijn maanlandschap en de actieve Pico do Fogo vulkaan. Het echte Kaapverdië ontdek je tijdens het eilandhoppen. Er hangt een unieke sfeer, een mengelmoes van gebruiken uit zowel de Afrikaanse als de Portugese cultuur. 

De temperaturen in Kaapverdië zijn aangenaam warm en schommelen het hele jaar door tussen 24 en 32°C. Een alternatieve winterzonbestemming voor reizigers die een land echt willen beleven. Zij die niet aan comfort willen inboeten kunnen de eilanden verkennen aan boord van een cruiseschip in uiterst aangename omstandigheden. 

In Kaapverdië kun je niet om ‘Morabeza’ heen. Dit begrip laat zich niet vertalen. Het is een levensstijl: genieten, een warm welkom, hartelijkheid… Het is dé samenvatting om Kaapverdië in één woord te omschrijven. Je moet het gevoeld hebben….

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Sophie De Craene       056/60.58.58       sophie@atlasreizen.be

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Hongarije - Budapest met de fiets

    2023   Wiet Proesmans

Moeilijke keuze, eerst de Pest of eerst de Buda? Budapest is té veelzijdig. Twee rivieroevers, twee totaal andere werelden. Uiteindelijk besluiten we per fiets “the best of both worlds” mee te pikken!

Snel en efficiënt!  En eens je de 5th avenue in New York per fiets getrotseerd hebt, is Budapest een eitje! De stad draagt nog de littekens van een turbulente...


,

Zuid-Afrika - 16-daagse winter escape

    2023

• 16-daagse reis langs afwisselende landschappen
• Heerlijke winter escape
• Klemtoon op natuur en culinair genieten


De wereld in één land, hoe divers kan 1 land zijn. Een overvloed aan nationale parken en wildlife, verbluffende uitzichten en een heerlijke culinair aanbod maken Zuid-Afrika tot de perfecte vakantiebestemming.  In onze winter geniet je er van lekker lange en zonnige dagen.


Dag 1 - 2/...

Namibië - Onguma's anti-poaching unit

    2023   Beatrice Mattelaer

Onguma Camp Kala ligt in het ongerepte Namibië, aan de grens van het Etosha Nationaal Park. Hier, te midden van adembenemende landschappen, ervaar je safari op hoog niveau, en draag je bij aan een nobel conservatieproject. Een deel van de opbrengst van je verblijf vloeit rechtstreeks naar hun programma tegen stroperij.

Tijdens je game drives, leer je over de anti-poaching unit,...

close
close