Kaapverdië - Je moet het gevoeld hebben

Tien unieke eilanden, omringd door het diepblauwe water van de Atlantische Oceaan. Allemaal totaal verschillend van karakter. Dat is Kaapverdië. Een lesje in nederigheid, maar evenzeer levensvreugde. Hier ga je terug naar de essentie, naar wat echt telt in het leven. Tot twee decennia terug deelde de archipel samen met Haïti, het trieste record van armste land ter wereld. Door verbeterde sociale en economische prestaties, kleinschalig toerisme en hulp van de EU kon het land zich onttrekken aan dit etiket.

De eilandengroep is meer dan alleen zon, zee, strand. Denk aan Sao Vicente met zijn sfeervolle muziekbarretjes en tropische carnaval dat niet moet onderdoen voor dat van Rio. Of aan Fogo met zijn maanlandschap en de actieve Pico do Fogo vulkaan. Het echte Kaapverdië ontdek je tijdens het eilandhoppen. Er hangt een unieke sfeer, een mengelmoes van gebruiken uit zowel de Afrikaanse als de Portugese cultuur. 

De temperaturen in Kaapverdië zijn aangenaam warm en schommelen het hele jaar door tussen 24 en 32°C. Een alternatieve winterzonbestemming voor reizigers die een land echt willen beleven. Zij die niet aan comfort willen inboeten kunnen de eilanden verkennen aan boord van een cruiseschip in uiterst aangename omstandigheden. 

In Kaapverdië kun je niet om ‘Morabeza’ heen. Dit begrip laat zich niet vertalen. Het is een levensstijl: genieten, een warm welkom, hartelijkheid… Het is dé samenvatting om Kaapverdië in één woord te omschrijven. Je moet het gevoeld hebben….

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Sophie De Craene       056/60.58.58       sophie@atlasreizen.be

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Venetië - Kunst en architectuur in de mooiste stad van Italië

    2024   Sophie Taelman

• Biënnale Arte 2024 met gespecialiseerde kunstgids
• Venetië beleven vanaf het water
• (Her)ontdekking van klassieke hoogtepunten  
 

Venetië… een drijvende stad gebouwd in een lagune met 150 kanalen, 100 pleinen en wel 400 bruggen. Hier kom je naartoe voor de romantiek, de mooie bezienswaardigheden, maar ook de architectuur & kunst.  
 

De Biënnale van Venetië is een vaste tweejaarlijkse afspraak voor elke liefhebber van hedendaagse kunst....

Turkije - De smaak van Istanbul en de Egeïsche kust

    2024

• Historisch & hedendaags Istanbul 
• Varen langs de Bosporus en de Egeïsche Kust
• Trendy beach clubs 
• Culinaire ontdekking  


Eeuwenlang vormde Turkije, waar Europa Azië raakt, een smeltkroes van culturen. Als arena waar architectuur, religie, keuken en kunst zich vermengen in het dagelijks leven; biedt het land haar gasten een dynamische symbiose van oud en nieuw. 

 

Je start jouw reis in Istanbul, een stad die weet...

Turkije - Cappadocië en de schatten van Mesopotamië

    2024   Julie Rausenberger

• Natuurwonderen
• Authentieke steden vol geschiedenis
• Culinaire tradities


Turkije, doordrenkt van geschiedenis en gezegend met een overvloed aan natuurlijke schoonheid, biedt meer dan all-inclusive resortvakanties. Je reis begint in Cappadocië, terecht Turkije’s paradepaardje! Je vindt er surrealistische rotsformaties en eeuwenoude grotwoningen. Je reist verder naar Zuidoost-Turkije. In sommige plaatsen tref je opvallend weinig andere toeristen, terwijl er echt wel veel te zien is. 


In...

close
close