India - Brahmaputra riviercruise

Bert Uyttenbroeck

• Kleinschalige boetiek riviercruise op één van India’s belangrijkste rivieren
• Ontmoeting met Assam’s inheemse stammen in rivierdorpen
• Safari in de mooiste zones van Kaziranga Nationaal Park
• Cultuur in de oude hoofdstad van Assam en de hindoekloosters in Majuli eiland
 

Aan boord van een klein avontuurlijk schip of een charmante houten privé woonboot ontdek je de kleurrijke cultuur en weelderige flora en fauna van Assam langs de machtige Brahmaputra rivier. Je wordt begeleid door een toegewijde natuur- en cultuurgids in deze regio rijk aan tempels, dorpsgemeenschappen en wilde dieren van het Kaziranga National Park.

 

Dag 1/ Dibrugarh of Jorhat – Neamati Ghat

Aankomst in Dibrugarh, een typische koloniale stad en belangrijke Amerikaanse basis in de Tweede Wereldoorlog, en vervolgens 4 ½ uur rijden naar de inschepingsplaats in Neamati Ghat. Je kan ook aankomen op de luchthaven van Jorhat. Van daar is het slechts 1 ½ uur naar de inschepingsplaats.

 

Dag 2/ Sibsagar – Majuli

In Sibsagar, de voormalige hoofdstad van de Ahom koningen van Assam, krijg je meteen inkijk in de rijke verscheidenheid van het leven langs de Brahmaputra. De cultuur en architectuur van de Ahoms is een intrigerend mengsel van India en Zuidoost-Azië. Tempels met stupa-achtige profielen en paleizen met bijzondere vormen. Lunch in Horu Charai, een typisch Assamese theeplantage. Terugkeer naar het schip voor een drie uur stroomafwaartse vaart naar Majuli eiland, één van de grootste riviereilanden ter wereld.

 

Dag 3/ Majuli

Bezoek aan Majuli, veel gefotografeerd maar weinig bezocht. Het eiland is bedekt met satras, hindoe-heilige plaatsen waar de gelovigen eenvoudig leven en aanbidden door middel van gayan-bayan (liederen en muziekinstrumenten) en lezingen. Je bezoekt een klooster en woont een dansvoorstelling bij. Nadien vaar je verder, zo’n 1 à 2 uur stroomafwaarts.

 

Dag 4/ Kaziranga National Park

Rustige vaardag, onderbroken voor een korte stop aan een inheems rivierdorp. Tegen de middag ligt Kaziranga National Park aan je linkerhand, wilde olifanten zijn soms zichtbaar vanaf de boot en ooit werd er zelfs een tijger gespot, dus let goed op beweging aan de oevers.

 

Dag 5/ Kaziranga National Park - Silghat

‘s Ochtends kom je aan in het prachtige tempelstadje Vishnath. Maak een wandeling om de architectuur en het dorpsleven te verkennen voordat je de reis voortzet naar een pittoreske aanlegplaats in Silghat, waar vlinders in overvloed aanwezig zijn in de omringende jungle.

In de namiddag is het tijd voor de eerste safari in Kaziranga National Park, een jeeptocht door de bossen, graslanden en wetlands van de Western Range.

 

Dag 6/ Kaziranga National Park

Jeepsafari ’s morgens en in de late namiddag, als de dieren meest actief zijn. Het UNESCO Werelderfgoed Kaziranga National Park is de thuisbasis van 's werelds grootste populatie van de Indiase eenhoornige neushoorn en de Indiase wilde waterbuffel. Het park heeft ook de hoogste dichtheid van Koninklijke Bengaalse tijgers (één per 5 km). Je vindt er ook grote populaties olifanten, bizons, moerasherten en kuiflangoerapen. Kaziranga National Park wordt vaak vergeleken met de Serengeti in Afrika!

 

Dag 7/ Tezpur

Vaar stroomafwaarts onder de schijnbaar eindeloze nieuwe brug naar de haven van Tezpur. Na de lunch aan boord bezoek je de overblijfselen van de 6e eeuwse Da Parbatia tempel met zijn prachtig gebeeldhouwd portaal. Fietsriksja's brengen je door de drukke bazaars naar Cole Park met zijn collectie van middeleeuws steenhouwwerk. Nadien verder stroomafwaarts om voor de nacht aan te meren bij de geïsoleerde Singri Hill.

 

Dag 8/ Vaardag

Je doorkruist een magisch maanlandschap van zandeilanden alvorens de reeks heuvels te bereiken waarachter Guwahati ligt. Er wordt aangelegd niet ver van Ganesh Pahar.

 

Dag 9/ Madan Kamdev - Sualkuchi

De reis van deze ochtend is bijzonder mooi, varend langs met jungle bedekte heuvels aan de zuidoever. Tegen de middag bereik je Guwahati. Er wordt aangelegd tegenover de stad. Je klimt naar de mooie Aswaklanta tempel voordat je naar de tempelruïnes van Madan Kamdev rijdt, hun erotische houtsnijwerk is een indicatie van de sterke tantrische tradities van het gebied. Terugkeer naar het schip en stroomafwaarts naar Sualkuchi, vanavond of de volgende ochtend.

 

Dag 10/ Sualkuchi – Guwahati

Je maakt een wandeling door Sualkuchi, een levendig stadje en het centrum van de Assamese zijdeproductie. Een bezoek aan de weefateliers is een zeldzame kans om getuige te zijn van het hele proces van zijdeproductie, van cocon en spinnen tot verven en handweven tot prachtige mekhela chadars (een tweedelige sari, de traditionele kleding van een Assamese vrouw). Nadien bezoek aan Guwahati, met de bijzondere Kamakhya-tempel. Met zijn tantrische rituelen en dierenoffers is een bezoek binnen de tempel niet voor gevoelige kijkers. Bezoek de aangrijpende oorlogsgraven van het Gemenebest, het museum en de kleurrijke bazaars.

 

Dag 11/ Vertrek vanuit Guwahati

Ontscheping ’s morgens en transfer naar de luchthaven van Guwahati waar je de reis naar je volgende bestemming of huiswaarts aanvangt.

 

Prijs op aanvraag – varieert naargelang data, schip, type kajuit
Contacteer ons voor de nog beschikbare vertrekdata voor het oktober 2023 - april 2024 seizoen

Met kleinschalig schip (12 tot 24 kajuiten) of privé houten woonboot

Ook kortere versies mogelijk waarbij je slechts een deel van dit traject aflegt (4, 7 of 10 nachten)

Guwahati luchthaven heeft directe vluchten naar elke grote stad in India en goede verbindingen naar Bhutan, wat een combinatiereis bijzonder interessant maakt.

Duurzaamheidsweetje: De rederij bouwt banden op met de omliggende plattelandsgemeenschappen door een percentage van de omzet af te dragen en lokaal personeel in te huren.

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Bert Uyttenbroeck       056/60.58.58       bert@atlasreizen.be

close
close