Hongarije - Budapest met de fiets

Moeilijke keuze, eerst de Pest of eerst de Buda? Budapest is té veelzijdig. Twee rivieroevers, twee totaal andere werelden. Uiteindelijk besluiten we per fiets “the best of both worlds” mee te pikken!

Snel en efficiënt!  En eens je de 5th avenue in New York per fiets getrotseerd hebt, is Budapest een eitje! De stad draagt nog de littekens van een turbulente geschiedenis, als bezoeker word je daar soms ook te onpas op gewezen. Maar de mensen zijn er vriendelijk en bijzonder gastvrij. De stad bruist.

Ook ’s avonds is het nachtleven er zeer levendig.  Voor elk wat wils.  Vanavond pikken we een opera mee, en dan staat morgen plots een concert van een nationaal gekende charmezanger op het programma.  Je laten meenemen door het toeval. Het moet kunnen.
Dag drie kiezen we dan ook om te herbronnen in één van de vele badhuizen die Boedapest rijk is. Het ene blijkt al wat toeristischer uitgebaat dan het andere, maar allemaal zijn het pareltjes qua architectuur. En zeg nu zelf, dit moet je toch gedaan hebben!?

Budapest is dus zeker een aanrader voor wie de klassiekers onder de City Trips reeds achter de rug heeft!

Atlas Reizen organiseert uiteraard ook graag jouw individuele reis op maat naar Budapest en Hongarije. Contacteer ons voor meer info en een persoonlijke afspraak.

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Robin Vanhuysse        056 60 58 58       robin@atlasreizen.be

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Malta - Culturele en culinaire shortbreak

    2023   Sophie De Craene

• 5-daagse reis
• Voor foodies en cultuurfanaten
• Zeiltocht


Op zoek naar een gevarieerde vakantie met weinig tijd? Dan is Malta misschien iets voor jou. Ondanks zijn status als een van de kleinste landen in Europa, heeft het veel te bieden. In tegenstelling tot wat je misschien zou denken bij een eiland, draait het hier niet om stranden, maar om een rijk cultureel aanbod....

Noord-Griekenland - Traditionele bergdorpen en eeuwenoude wandelpaden

    2023

• Stenen dorpen
• Wandelparadijs
• Adembenemende panorama’s


Zagorochoria, of simpeler ‘Zagori’, bevindt zich in het noordwesten van het vasteland van Griekenland en betekent letterlijk ‘het land achter de bergen’. De dorpen van Zagori staan bekend om hun authentieke architectuur, de vriendelijkheid en gastvrijheid van de inwoners en de overweldigende natuur. Met de majestueuze Pindos-bergketen als achtergrond is het landschap van ongekende schoonheid.

 

Dag 1/ Ioannina...

Armenië - Kruispunt van beschavingen

    2023   Sophie De Craene

• Armeense erfgoed en gastvrijheid
• Culinaire reis
• Avontuurlijke ontdekkingen

Diep in de Kaukasus vind je Armenië, een land doordrenkt van eeuwenoude geschiedenis en ooit behorend tot een van de machtigste rijken in Azië. Als rustpunt op de oude Zijderoute fungeerde Armenië als brug tussen Oost en West. Vanaf de 17e eeuw verloor het echter deze positie en werd het een speelbal...

close
close