Gabon - Ongerept wildlife paradijs

Valerie Van de Peer

• Voor de ervaren Afrika reiziger
• Primair regenwoud, grassavannes, lagunes, mangroves en ruwe stranden
• Unieke ontmoetingen met gorilla’s, bosolifanten en mandrils

 

Gabon is ongerept, met een uitzonderlijke natuurlijke rijkdom. Toerisme staat er nog in z’n kinderschoenen en de staat van de wegen is precair. Een groot deel van het traject verloopt daarom met de trein, c’est la vraie aventure!

 

Nog meer dan in andere Afrikaanse landen is flexibiliteit en humor hier een voorwaarde voor een geslaagde reis. De trein laat misschien op zich wachten, en je verplaatsen neemt tijd, maar wat je aan comfort inboet, krijg je meer dan terug aan onvergetelijke momenten.

 

In 2002 richtte president Bongo dertien natuurparken op om het unieke ecosysteem in het Gabonese regenwoud in stand te houden. De parel van Gabon's natuurparken is het Loango Nationaal Park, in een regio waar bijna geen mensen leven en de wilde dieren beschermd worden door rivierstromen. Je kan er grote zoogdieren spotten zoals de bosolifant, rivierzwijnen met harige oren, verschillende apensoorten en zelfs gorilla's en chimpansees.

 

Je bezoekt ook Lope National Park met het mooiste landschap van Gabon en krijgt er de kans om Mandrills en andere wilde dieren te zien.

 

Dag 1/ Brussel - Parijs - Libreville

Vlucht vanuit Europa richting Gabon. Transfer naar het hotel in Libreville.

 

Dag 2/ Libreville – Lope

Je verkent de hoofdstad met je gids. Libreville werd halverwege de negentiende eeuw gesticht door bevrijde slaven. Tegenwoordig is het best wel een moderne stad, dankzij de olie-inkomsten van Gabon. Na een typische Gabonese lunch word je naar het treinstation gebracht. De laatavondtrein brengt je naar Lope waar je na middernacht aankomt. Transfer naar het hotel. Eenvoudig hotel maar de ligging aan de oevers van de machtige Ogooue rivier is subliem.

 

Dag 3 & 4/ Lope Nationaal Park

Ontdekking van het Nationaal Park. Je gaat op zoek naar bosolifanten, buffels, mandrils, Franje apen en andere wilde dieren. Overnachting in Lope.

 

Dag 5/ Lope Nationaal Park – Ndjole
Ook vandaag heb je nog de ganse dag tijd voor safari activiteiten. Je kamer blijft beschikbaar tot middernacht, wanneer je naar het station wordt gebracht voor de nachttrein naar Ndjole.

 

Dag 6/ Ndjole – Lambarené
Aankomst in Ndjole in de vroege ochtend. De reis gaat verder over land. De bestemming is de koloniale stad Lambarené, gelegen op een riviereiland beroemd om zijn natuurlijke meren met endemische vogel- en vissoorten en het Albert Schweitzer ziekenhuis. Je verblijft in een gastenkamer in deze toonaangevende wetenschappelijke instelling en brengt een bezoek aan het ziekenhuis, het museum en de prachtige natuurlijke omgeving. Dit eenvoudig maar karakteristiek verblijf brengt rust na de nachtelijke reis.

 

Dag 7/ Lambarené – Ogooué Rivier – Omboué – Loango

Per motorboot langs de Ogooué rivier naar Omboué dorp. De tocht is lang (5-6u varen) maar door een prachtige omgeving. Je krijgt een idee hoe de eerste ontdekkingsreizigers zich voelden toen ze langs de tropische rivieren van Afrika voeren. Lunch in Omboué, aan de Fernan Vaz Lagoon en verder per 4x4 naar Loango Nationaal park. Bioloog Michael Fay was alvast helemaal weg van dit paradijselijk stukje Gabon, en omschreef het als ‘Africa’s Last Eden’. 

 

Dag 8/ Loango Nationaal Park

Dag ter verkenning van Loango Nationaal park (per prauw en te voet). Een verbluffend ecosysteem met mangrovewoud, stranden met kokosnootbomen en verschillende woudtypes. Grote kans op het spotten van olifanten, rode buffels, penseelzwijnen, nijlpaarden, krokodillen, aapjes,…

 

Dag 9/ Loango Nationaal Park

Verdere ontdekking van het park, waar jullie de gorilla’s trachten te vinden. In de late namiddag boottocht naar de monding van de lagune op zoek naar nijlpaarden, apen, vogels, enz. Wie wil kan er ook na zonsondergang nog per boot op uit trekken. Een unieke kijk op het nachtleven op en rondom het water.

 

Dag 10/ Loango – Port Gentil – Libreville

Na het ontbijt per 4x4 naar Port Gentil (4u), Gabon’s economische hoofdstad. Korte binnenvlucht naar Libreville. Late avondvlucht huiswaarts.
 

Dag 11/ Libreville – Parijs – Brussel

Mogelijke verlenging van de reis… of aankomst in België.

Groepsreis in internationaal gezelschap, max. 8 deelnemers
Data: 4-13 augustus 2022

Prijs groepsreis: vanaf 7.445,00 EUR per persoon
o.b.v dubbele kamer / groepsgrootte: 8 deelnemers
prijs onderhevig aan wisselkoersschommelingen
Supplement enkele kamer: vanaf 625 EUR per persoon

Passen deze data je niet, of reis je liever met een zelf samengesteld gezelschap? Contacteer ons voor een Gabon individuele offerte op maat van je persoonlijke reiswensen.

Inbegrepen:

 • Alle vermelde transfers ter plaatse
 • Binnenvlucht Port Gentil-Libreville
 • Engelstalige gids
 • Accommodatie in eenvoudige hotels, incl. ontbijt
 • Volpension in Loango Nationaal Park, incl frisdranken, bier, huiswijn, gin (dag 6-9)
 • Alle vermelde safariactiviteiten, parkfees, toegangsgelden tot het Mandrills Project in Lope en Gorilla rehabilitatiecentrum met gespecialiseerde lokale gids
 • Calamiteitenbijdrage

Niet inbegrepen:

 • Intercontinentale vluchten en taksen
 • Annuleringsverzekering- en bijstandsverzekering (sterk aan te bevelen)
 • Niet in het programma vermelde excursies/toegangen
 • Uitgaven van persoonlijke aard en fooien
 • Andere maaltijden dan deze hierboven vermeld en dranken
 • Visum (e-visa)
 • Early check-in & late check-out

GOED OM WETEN: Gele koorts vaccinatie verplicht!

Door zijn ligging aan de evenaar kent Gabon een warm en vochtig klimaat. Lange en kortere droge seizoenen en regenseizoenen wisselen elkaar af, hou dit dus in het achterhoofd als je enthousiast aan het reis-plannen gaat.

TIP DUURZAAMHEID: verleng de reis met bezoek aan Pongara Nationaal Park, eiland Evengué of Sao Tomé & Principé.

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Valerie Van de Peer       03/331.33.30       valerie@atlasreizen.be

close
close