Ethiopië - Het zuiden, een verrassing voor de reiziger

Beatrice Mattelaer

Het zuiden van Ethiopië is een onbedorven stukje van de aarde met groene bergen en heuvels, prachtige meren, rivieren en watervallen, hete bronnen, wilde koffie, savanne en woestijn. Er zijn diverse Nationale Parken waar een zeer grote variëteit aan vogels en zoogdieren leven. In dit afwisselende landschap leven zo'n 45 verschillende volkeren, ieder met hun eigen taal en cultuur. Zuid-Ethiopië is nochtans geen evidente regio om rond te reizen. De wegen en faciliteiten zijn er nog steeds erg basic, en de kleine gemeenschappen van landbouwers en nomadische veetelers mogen dan wel erg fotogeniek zijn, ze zijn ook erg kwestbaar en dus dringt een duurzame manier van toerisme en een goede aanpak zich hier op.

 

Zuid-Ethiopië is bij uitstek een bestemming voor ervaren reizigers met een hart voor avontuur en voor Afrika.Wij stellen jullie dan ook graag een 13-daagse conceptreis voor langs de mooiste plekken en meest interessante stammen in het zuiden. Uiteraard en naar goede Atlas Reizen traditie geheel aan te passen aan eigen wensen en inzichten. Stuur ons een mailtje of bel 056/60.58.58 en wij bezorgen je graag de dag aan dag reisroute, ter inspiratie.

 

Vanuit Addis Abeba reis je langs de Great Rift vallei naar het zuiden. Onderweg bezoek je enkele van de nationale parken, maar ook de minder gekende volkeren van deze streek. In de Omo vallei maken we voor jou een selectie van de interessantste marktdagen (Dimeka, Turmi, Key Afer), de plaatsen bij uitstek om de trotse bevolking van het zuiden te ontmoeten. Zoals overal ter wereld is de markt de ideale plaats om te kijken en bekeken te worden. En tot slot ontdek je de prachtige en minder gekende regio van Yirga Alam met z’n bijzonder nevelwoud.

 

TROEVEN VAN DIT 13-DAAGSE CONCEPT:

 

1/ “Unieke reisroute”:
- De heen- en terugweg vanuit Addis Abeba naar het zuiden verschillen, zodat je maximaal de streek kan ontdekken.
- De route via Butajira wordt genomen en men bezoekt op weg naar het Langano meer de prehistorische site Melka Kunture (één van de oudste ter wereld), de rotskerk Adadi Maryam (de meest zuidelijk gelegen rotskerk) en de mysterieuze stelea te Tiya.
- Om de Omo vallei te bezoeken wordt een centraal gelegen lodge vlakbij Turmi als uitvalsbasis gebruikt, dus je hoeft niet steeds te “verhuizen”.
- De terugrit is via Yirga Alem aan de andere zijde van de Rift vallei en zo, via Awassa en Shashemene, terug naar Addis Abeba.

 

2/ De markten in het zuiden
- Met dit programma wordt uitgegaan van een vertrek op zaterdag vanuit Brussel met een rechtstreekse vlucht vanuit Brussel (met een korte, technische stop in Parijs) naar Addis Abeba. De route is aangepast aan de marktdagen in het zuiden die ook vermeld staan in de tekst. Wil je toch op een andere dag vertrekken, dan passen we je programma graag aan in functie van de marktdagen.

 

3/ De stammen in de Omo vallei
- We maakten een selectie van de meest interessante stammen en markten, gebaseerd op onze eigen ervaringen. Zo reis je niet naar de Mursi (bekend om hun lipplaten) maar verblijf je in Turmi om van daaruit de interessantere stammen (Hammer, Dassanaetch, Karo,…) en markten (Dimeka, Turmi, Key Afer) te bezoeken.

 

4/ De Great Rift of Grote Slenk
- Op deze route je niet enkel de stammen in de Omo valleien maar ook enkele volkeren in de Rift: Dorzé, Konso, Borana en Sidamo.
- Het Chamo meer is een échte attractie met enorme nijlkrokodillen (sommige beweren de grootste van Afrika) en nijlpaarden.
- Het verblijf in de Aregash lodge vlakbij Yirga Alem is een absoluut pluspunt. Deze logde ligt omgeven door nevelwoud  en de verblijven zijn kopieën van traditioneler hutten (tukuls) van de Sidamo. Klimaat: eeuwige lente. Prima plek om even uit te blazen.

 

5/ Vluchten zijn met Ethiopian Airlines omwille van de rechtstreekse verbinding. Geen binnenvluchten.

 

 

Beste reistijd Zuid-Ethiopië

Van september tot en met april.

 

 

Richtprijzen vanaf (geldig tot december 2018):
Op basis van 2 personen: Vanaf € 3.750 per persoon
Op basis van 4 personen: Vanaf € 3.025 per persoon
Single supplement: € 385

 

Inbegrepen:

 • Internationale vluchten (V-klasse) met Ethiopian Airlines
 • Huidige taksen inbegrepen (€ 270)
 • Privétransfers luchthaven-hotel met Engelstalige gids
 • Alle excursies en bezoeken met Engelstalige gids
 • Toegangsgelden
 • Vermelde hotels of gelijkwaardig op basis van een tweepersoonskamer
 • Volpension
 • BTW


Niet inbegrepen:

 • Persoonlijke uitgaven
 • Visum: € 17 (te betalen bij aankomst op de luchthaven)
 • Fooien voor chauffeurs en gidsen
 • Reisverzekering

 

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Beatrice Mattelaer       056/60.58.58       beatrice@atlasreizen.be

close
close