Ecuador - Waarom Mashpi Lodge zo uniek is

In 2001 kocht Roque Sevilla, orchideeënliefhebber en voormalig burgemeester van Quito, een grote strook tropisch nevelwoud in het Ecuadoraanse Chocó. Zijn missie: een privéreservaat met oog op natuurbehoud en duurzaam ecotoerisme. Sevilla bouwde Mashpi lodge, op het terrein van een ter ziele gegane zagerij, en zorgde ervoor dat tijdens de bouw niet één boom werd geveld. Alle materialen werden aangebracht via bestaande rooiwegen en ter plaatse geassembleerd. Hij trainde lokale mensen -voormalige houthakkers- als lodge personeel en hielp zo de gemeenschap bij de overgang van een inkomen op basis van ontbossing naar conservatie.

De lodge ligt op een kleine 3u rijden van Quito. Panorama ramen zorgen voor een adembenemend uitzicht op de beboste bergen. Tijdens je verblijf zijn alle excursies en natuurwandelingen inbegrepen, onder begeleiding van naturalisten en wetenschappers. Je trekt de jungle in op zoek naar zeldzame vlinders en endemische vogelsoorten, koelt af tijdens een duik in natuurlijke zwempoelen aan de voet van een waterval en vliegt hoog boven het bladerdek in de Dragonfly gondola.

’s Avonds ga je op ontdekkingstocht door de diverse regio's van Ecuador. De chef-koks van Mashpi laten zich inspireren door de diversiteit van de Ecuadoraanse ingrediënten. Ze maken optimaal gebruik van de lodge locatie tussen de kust en de Andes en bieden het beste van beide werelden.

Tijdens een verblijf in Mashpi Lodge ervaar je zelf waarom National Geographic Mashpi lodge uitriep tot een van de ‘Unique Lodges of the World’. Contacteer ons om Mashpi Lodge in je Ecuador rondreis op te nemen.

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Céline Beels       056/60.58.58       celine@atlasreizen.be

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Nieuw-Zeeland - Daar wil je tijd voor maken

    2022   Céline Beels

• Uitgebreide rondreis
• Eilandjes en vulkanen in het Noordereiland
• Bergen, fjorden en plattelandsleven in het Zuidereiland

 

Nieuw-Zeeland, het staat op de ‘wishlist’ van menig reiziger. Adembenemend mooie natuur, prachtig uitgestrekte stranden, een boeiende Maori cultuur… Het land van de Kiwi’s heeft voor elk wat wils.

Deze uitgebreide rondreis door Nieuw-Zeeland is er voor wie meer tijd in Nieuw-Zeeland kan doorbrengen, je bent 3 weken...

Sicilië - Privé verblijf in een aristocratische villa in Palermo

    2022

Villa Tasca, een van de historisch belangrijkste villa's van Sicilië, is schitterend gelegen in het kloppende hart van het centrum van Palermo, maar omgeven door een rustgevend privépark. Kroonprinsen en beroemde componisten zijn hier neergestreken, op zoek naar een uniek toevluchtsoord. Een voorrecht dat de eigenaar, afkomstig uit een van Sicilië's aristocratische families, nu verleent aan reislustigen.

De eigenaars kennen de...

Gabon - Ongerept wildlife paradijs

    2022   Valerie Van de Peer

• Voor de ervaren Afrika reiziger
• Primair regenwoud, grassavannes, lagunes, mangroves en ruwe stranden
• Unieke ontmoetingen met gorilla’s, bosolifanten en mandrils

 

Gabon is ongerept, met een uitzonderlijke natuurlijke rijkdom. Toerisme staat er nog in z’n kinderschoenen en de staat van de wegen is precair. Een groot deel van het traject verloopt daarom met de trein, c’est la vraie aventure!

 

Nog meer dan in andere Afrikaanse...

close
close