403245095

Colombia - Safari met de cowboys in los Llanos

De Los Llanos regio strekt zich uit over de grote oostelijke vlakten van Colombia en Venezuela, voorbij het Andesgebergte. Het is een gebied met uitgestrekte graslanden en een ongelooflijke biodiversiteit. Dit desolate landschap is het terrein van de Llaneros. Deze cowboys leven hier op traditionele boerderijen en hoeden hun vee op de graslanden. Hun gezang om het vee te hoeden & melken is Unesco werelderfgoed sinds 2017. De magische afgelegen ligging en de periode van Colombiaanse conflicten zorgden ervoor dat dit gebied nog grotendeels ongerept is en dat je er weinig andere toeristen zal tegenkomen.

Met een privégids ga je op zoek naar de vele dieren die binnen het reservaat te vinden zijn.  Je ziet zeker kaaimannen, witstaartherten, capybaras en miereneters, hoort de brulapen, en met een goede portie geluk krijg je misschien een glimps van een anaconda, jaguar, poema of de uiterst zeldzame rivierdolfijn.  Er zijn 350 exotische vogelsoorten te onderscheiden.

Je verblijft in een eco-chic tentenkamp. Het dieren spotten start van op je terras, de vier canvastenten zijn uitgerust met een telescoop. Je verkent de moerassen te paard of per kano, bestudeert de camera traps naar wilde katten en leert meer over het leven dan de llaneros. Bij zonsondergang verzamelen ze zich rond een vuur en steken de barbecue aan. Iemand tokkelt op een gitaar, liefdesliederen worden gezongen. Wat een setting om te deconnecteren!

Wij maken graag jouw reis op maat


Om de reis naar jouw persoonlijke interesses te kunnen uitwerken, maken wij graag uitgebreid en voldoende tijd voor je vrij. Daarom maak je best een afspraak met onze specialist ter zaken. Deze vertelt alle gedetailleerde informatie uit eerste hand en helpt je graag op weg!

  Céline Beels       056/60.58.58       celine@atlasreizen.be

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Hongarije - Budapest met de fiets

    2023   Wiet Proesmans

Moeilijke keuze, eerst de Pest of eerst de Buda? Budapest is té veelzijdig. Twee rivieroevers, twee totaal andere werelden. Uiteindelijk besluiten we per fiets “the best of both worlds” mee te pikken!

Snel en efficiënt!  En eens je de 5th avenue in New York per fiets getrotseerd hebt, is Budapest een eitje! De stad draagt nog de littekens van een turbulente...


,

Zuid-Afrika - 16-daagse winter escape

    2023

• 16-daagse reis langs afwisselende landschappen
• Heerlijke winter escape
• Klemtoon op natuur en culinair genieten


De wereld in één land, hoe divers kan 1 land zijn. Een overvloed aan nationale parken en wildlife, verbluffende uitzichten en een heerlijke culinair aanbod maken Zuid-Afrika tot de perfecte vakantiebestemming.  In onze winter geniet je er van lekker lange en zonnige dagen.


Dag 1 - 2/...

Namibië - Onguma's anti-poaching unit

    2023   Beatrice Mattelaer

Onguma Camp Kala ligt in het ongerepte Namibië, aan de grens van het Etosha Nationaal Park. Hier, te midden van adembenemende landschappen, ervaar je safari op hoog niveau, en draag je bij aan een nobel conservatieproject. Een deel van de opbrengst van je verblijf vloeit rechtstreeks naar hun programma tegen stroperij.

Tijdens je game drives, leer je over de anti-poaching unit,...

close
close