Antarctica - Magische expeditie

Bert Uyttenbroeck

Atlas Reizen nodigt je uit voor een ongeëvenaard avontuur. Je vliegt over Kaap Hoorn, de Antarctische convergentie en de mythische onstuimige waters van de Drake Passage. Zo zet je in een mum van tijd vanuit Punta Arenas in Patagonië voet aan wal op een van 's werelds koudste, hoogste, winderigste, droogste en meest ontoegankelijke continenten: Antarctica!

 

Deze expeditie kan je best omschrijven als ... exclusief. Het is immers de enige expeditie waarbij er gevlogen wordt tussen Zuid Amerika en Antarctica. Zo win je kostbare tijd en bespaar je je zeeziekte tijdens de oversteek van de woelige Drake Passage.
 

In een select internationaal gezelschap van maximum 67 medepassagiers word je door een crew van poolspecialisten en biologen tot in het hart van de zuidpool gebracht. En dat kan je letterlijk nemen. Tijdens de 7-daagse (of 8-daagse) reis vaar je met vanaf het King George Island, op de Zuidelijke Shetland eilanden langsheen het Antarctische Schiereiland. Vanop je expeditieschip heb je een schitterend zicht op het vasteland van betoverend ijs en op de immer veranderende oceaan met vervaarlijk grote ijsbergen.

 

Deze reis heet niet voor niets een expeditie te zijn. Warm ingeduffeld in winddichte sneeuwkledij en voorzien van stevige sneeuwschoenen stap je met z'n achten in een zodiac motorboot. Die brengt je tot vlakbij de fenomenale natuur. Pinguins, zeeluipaarden, Weddellzeehonden, maar ook orka's en walvissen ... hier op de zuidpool zijn ze niet mensenschuw. Je komt er dan ook letterlijk oog in oog mee te staan. Elke zodiac wordt gegidst door een gespecialiseerde bioloog. De jonge crew is, hoe kan het ook anders, gepassioneerd. Met het risico dat je even enthousiast en gepassioneerd wordt. En misschien, zoals zovelen, binnenkort nog eens terugkeert.

 

Dit avontuur is een absolute Atlas Reizen aanrader voor natuurliefhebbers in hart en nieren en voor eenieder die er ooit van droomde om het einde van de wereld met eigen ogen te aanschouwen.Het volgende seizoen voor deze Antarctica Expeditie loopt van begin december tot midden februari.
 

 

Ook interessant?Andere artikels die je misschien ook interesseren:

Hongarije - Budapest met de fiets

    2023   Wiet Proesmans

Moeilijke keuze, eerst de Pest of eerst de Buda? Budapest is té veelzijdig. Twee rivieroevers, twee totaal andere werelden. Uiteindelijk besluiten we per fiets “the best of both worlds” mee te pikken!

Snel en efficiënt!  En eens je de 5th avenue in New York per fiets getrotseerd hebt, is Budapest een eitje! De stad draagt nog de littekens van een turbulente...


,

Zuid-Afrika - 16-daagse winter escape

    2023

• 16-daagse reis langs afwisselende landschappen
• Heerlijke winter escape
• Klemtoon op natuur en culinair genieten


De wereld in één land, hoe divers kan 1 land zijn. Een overvloed aan nationale parken en wildlife, verbluffende uitzichten en een heerlijke culinair aanbod maken Zuid-Afrika tot de perfecte vakantiebestemming.  In onze winter geniet je er van lekker lange en zonnige dagen.


Dag 1 - 2/...

Namibië - Onguma's anti-poaching unit

    2023   Beatrice Mattelaer

Onguma Camp Kala ligt in het ongerepte Namibië, aan de grens van het Etosha Nationaal Park. Hier, te midden van adembenemende landschappen, ervaar je safari op hoog niveau, en draag je bij aan een nobel conservatieproject. Een deel van de opbrengst van je verblijf vloeit rechtstreeks naar hun programma tegen stroperij.

Tijdens je game drives, leer je over de anti-poaching unit,...

close
close