Zuid-Afrika - 16-daagse winter escape

Beatrice Mattelaer

• 16-daagse reis langs afwisselende landschappen
• Heerlijke winter escape
• Klemtoon op natuur en culinair genieten


Een land kan niet veel diverser zijn dan Zuid-Afrika. Een overvloed aan nationale parken en wildlife, verbluffende uitzichten en een uitstekend culinair aanbod maken Zuid-Afrika tot de perfecte vakantiebestemming. In onze winter geniet je er van lange en zonnige dagen.


Dag 1 - 2/ Brussel – Johannesburg (-,-,-)

Dagvlucht naar Johannesburg. Transfer naar je hotel in het centrum van de stad.

 

Dag 3/ Johannesburg (B,-,-)

Met een tuktuk of fiets maak je een privé begeleide tocht door de stadswijk Soweto, de ideale introductie tot de politieke geschiedenis van het land. Na een traditionele lunch kan je in de namiddag kiezen tussen een bezoek aan het Constitutional Court & Fort of het Apartheid Museum, met een tentoonstelling gewijd aan Nelson Mandela.

 

Dag 4/ Johannesburg – Sabie Park (B,L,D)

Transfer naar de luchthaven. Vandaag vlieg je naar het wereldberoemde Greater Krugerpark, dat zowel het Nationaal Park als aangrenzende privéreservaten, zoals Sabi Sabi, omvat. Er zijn geen hekken tussen Kruger en de reservaten wat het wild de vrijheid geeft om tussen de verschillende gebieden te zwerven. De privé concessies zijn minder druk bezocht, waardoor je geen lange wachtrijen jeeps zult tegenkomen bij het spotten van leeuwen, zoals dat in het Kruger National Park soms wel gebeurt.

 

Dag 5-6/ Sabie Park (B,L,D)

Tijd voor safari! Met een ervaren ranger maak je dagelijks zowel ’s ochtends als ’s avonds gamedrives in een open 4x4 landcruiser, op seat-in basis (d.w.z. in kleine internationale groepen). Als je durft, kan je ook deelnemen aan een wandelsafari, onder begeleiding van gewapende rangers. 

 

Dag 7/ Sabie Park – Paarl (B,-,-)

Na een laatste ochtendsafari vlieg je naar Kaapstad en word je naar je hotel in het stadje Paarl gebracht. Aankomst rond zonsondergang, het is een fantastisch moment wanneer je langs de vele wijngaarden het domein op rijdt.

 

Dag 8/ Paarl (B,-,-)

Je gaat een hele dag op pad met een privé gids die je wegwijs maakt in de bekende Wijnlanden. Daarnaast staan er wijnproeverijen op het programma, en kan je genieten van gastronomische verwennerijen. Laten we alvast het glas heffen op je gezondheid!

 

Dag 9/ Paarl – De Hoop Nature Reserve (B,-,D)

Sla nog snel een lekker flesje wijn in voor je terugkeert naar de wildernis. Een transfer brengt je naar het natuurreservaat De Hoop, waar je kan ontspannen in een prachtige lodge verscholen tussen het natuurschoon. 

 

Dag 10-11/ De Hoop Nature Reserve (B,L,D)

Vanuit je ecolodge kan je deelnemen aan verschillende activiteiten: vogelspotten, mountainbiken, sandboarden, picknicken in de natuur, een wandeling langs de vele rock pools, een nature drive door de typische lokale vegetatie, en zelfs de kans om struisvogels en antilopen te spotten. De Hoop is nog steeds een verborgen parel voor natuurliefhebbers in Zuid-Afrika en zeker de moeite waard.

 

Dag 12/ De Hoop Nature Reserve - Kaapstad (B,-,-)

Rit naar Kaapstad. Terug in de stad word je naar het hotel voor de komende nachten gebracht. Check-in en relax. 

 

Dag 13/ Kaapstad (B,-,-)

Ontdek Kaapstad: een privéchauffeur neemt je mee op een korte stadstour door het centrum. In de namiddag neem je de ferry naar Robbeneiland, vooral bekend omdat Nelson Mandela er jarenlang gevangen zat. Nu is het een museum dat levendig herinnert aan de overwinning op het apartheidsregime.

 

Dag 14/ Kaapstad (B,-,-)

Zet je schrap voor de meest actieve dag tot nu toe. De beste gidsen en storytellers nemen je mee op sleeptouw waarbij je Kaapstad op een andere manier leert kennen, weg van de gebaande paden. Mountainbike, SUP, surf of snorkel langs de mooiste plekjes van de Kaap. 

 

Dag 15/ Kaapstad (B,-,-)

Klim naar de top van de Tafelberg en geniet van het prachtige uitzicht over Kaapstad. Een bezoek aan deze majestueuze locatie kan ook via kabellift. Aansluitend neemt een foodie gids je mee langs de kleine straatjes van deze culinaire hotspot. Smakelijk! 

 

Dag 16/ Kaapstad – Brussel (-,-,-)

Je brengt een bezoek aan Uthando South Africa, een non-profitorganisatie die de lokale bevolking helpt hun dromen op een duurzame manier waar te maken via verschillende projecten en subsidies. Neem zeker ook de tijd om nog wat uit te waaien aan het mooie Camps Bay. ’s Avonds vlieg je huiswaarts.
 

Richtprijs VANAF: 12.300 EUR per persoon
obv 2 samenreizende personen

Inclusief:

  • Alle vermelde transferten (met privé chauffeur)
  • Accommodatie in kleinschalige boetiekhotels
  • Maaltijden zoals aangegeven (B, L, D): B = Breakfast, L = Lunch, D = Diner
  • De vermelde activiteiten met privé gids en toegangsgelden in Johannesburg, Kaapstad en de wijnlanden
  • In de safari lodges: activiteiten op seat-in basis
  • Calamiteitenbijdrage 

Exclusief: 

  • Intercontinentale en lokale vluchten
  • Niet in het programma vermelde excursies
  • Fooien

Beste reistijd: De voorgestelde route is ideaal in de Zuid-Afrikaanse zomer (onze winter). Zuid-Afrika kan echter het hele jaar door bereisd worden. De beste reistijd hangt af van de activiteiten die je wilt ondernemen, zoals safari, walvissen spotten (enkel mogelijk tussen juni en november), de tuinroute, enzovoort.

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Beatrice Mattelaer       056/60.58.58       beatrice@atlasreizen.be

close
close