Kenia - Familiereis

Kenia Bert Uyttenbroeck

• 2-weekse familiereis voor safari liefhebbers
• Masai overlevingstechnieken voor kinderen
• Kleinschalige familievriendelijke intieme lodges

Voor gezinnen met safari- liefhebbende kinderen, biedt Kenia de ideale combinatie van safari en strand en met activiteiten voor jong en oud. De Masai leren jou en je kinderen met plezier hoe ze overleven in de Afrikaanse bush: hoe ze pijl en boog maken, hoe je dierensporen leest, … Of ze nemen je mee op safari, maar dan op de rug van een paard of dromedaris. En na afloop van al die avonturen, kan je heerlijk genieten van sport en welverdiende rust aan het strand van de Indische oceaan.

 
Dag 1/ Brussel – Istanbul – Nairobi
Vlucht vanuit Brussel, via Istanbul, naar Nairobi.

 

Dag 2/ Istanbul – Nairobi – Laikipia Plateau

Aankomst in Nairobi in de vroege ochtend. Aansluitende binnenlandse vlucht naar Loisaba. Een prachtige scenische vlucht over de Great Rift vallei en Mount Meru brengt je naar het private reservaat van jullie lodge, die deel uitmaakt van verschillende veeboerderijen op het Laikipia Plateau. In de namiddag maak je al een eerste safari. De komende drie nachten slaap je met je gezin in een kleinschalige familiale  ranch in een cottage met twee kamers.

 

Dag 3/ Laikipia Plateau
Een opwindende safari in een nog ongerepte regio in het oostelijke deel van de Rift Vallei. Het Laikipia Plateau strekt zich uit van Mount Kenia tot Lake Baringo. Je vindt er diepe valleien en ravijnen met dichte bossen en struikgewas. Het is een lappendeken van uitgestrekte veeboerderijen die in de loop der jaren werden omgevormd tot wildreservaten, ter bescherming van wilde dieren. In een 4X4, te voet of op de rug van een paard of dromedaris ga je op zoek naar de Big 5. De wildreservaten worden gerund door privé eigenaars met oog voor service en stijl.

 

Dag 4/ Laikipia Plateau
’s Morgens wordt je gewekt vóór de zon op komt. Een warme kop thee of koffie en off you go. Naast de big 5, zie je verschillende soorten antilopen, de bedreigde zwarte neushoorn of de schuwe wilde hond. Ontbijt of picknick lunch kan onderweg, in de bush. Tegen het heetste van de dag keer je terug naar de lodge om te genieten van een boek, het zwembad of een welverdiende siësta.

 

Dag 5/ Laikipia plateau – Masai Mara Game Reserve
Een korte vlucht brengt je tot in het Masai Mara game reserve. Tijdens onze zomervakantie speelt er zich daar één van de meest spectaculaire taferelen af ter wereld: de grote migratie. Duizenden gnoes en zebra’s migreren tussen de Serengeti en Masai Mara op zoek naar vers groen gras.

 

Dag 6 & 7/ Masai Mara Game Reserve
Tijdens de safari activiteiten in Masai Mara ga je niet alleen op zoek naar de grote migratie, maar ook naar de big 5. En leren de Masai je hun skills om te overleven in de Afrikaanse bush. Samen met hen maak je pijl en boog en leer je spoorlezen.


Dag 8/ Masai Mara – Funzi Keys
Na het ontbijt vlieg je van Masai Mara recht naar de Indische oceaan. Kenia heeft prachtige witte zandstranden met enkele goed verborgen parels. Je verblijft in een lodge op een afgelegen schiereiland met privé strand, ver van de bewoonde wereld. Deze familie gerichte lodge herbergt een verantwoorde boerderij op zonne-energie. Zoals men geleerd heeft van de Masaï, is het ecologische afvalwatersysteem van het hele eiland volledig op duurzaamheid gericht. De dieren worden antibiotica- en hormonenvrij gevoederd. Uit de zorgvuldig aangelegde kruiden- en groentetuin worden uitsluitend natuurlijke producten geoogst. Echte barfefoot luxury!

 

Dag 9 – 11/ Funzi Keys
Enkele dagen ter vrije besteding aan de Keniaanse kust. Lokale dhow vissersboten varen dagelijks voorbij in hoop hun vers gevangen vis te verkopen. Geniet van de rust of neem deel aan één van de activiteiten: zeilen, vissen of per kano varen. Vaar per motorboot stroomopwaarts op de Ramizi rivier op of zoek naar krokodillen, ijsvogels en soms dolfijnen in de Funzi Creek. Je kan er ook duiken of windsurfen.

 

Dag 12/ Mombasa – retour
Dag ter vrije besteding tot je transfer naar de airstrip voor de charter naar Mombasa. Retourvlucht via Istanbul naar Brussel.

 

Dag 13/ Mombasa – Istanbul – Brussel
Aankomst in Brussel in de late namiddag. 

 

 

Richtprijs vanaf :  USD 23.950,00 Op basis van 2 volwassenen en 2 kinderen
  
Inbegrepen:

  • Binnenlandse vluchten per gedeelde charter
  • Alle transfers
  • 11 nachten in een intieme, familiegerichte lodges
  • Lokale Engelstalige natuurgidsen
  • Alle safariactiviteiten
  • Overnachting in safarilodges en familiekamers
  • Volpension

Niet inbegrepen:

  • Intercontinentale vluchten h/t Nairobi/Mombasa
  • Alle dranken
  • Meerprijs privéjeep tijdens de safaris (op aanvraag)

 

Contacteer onze specialist


Deze routesuggestie kan je reserveren zoals beschreven. Uiteraard werken wij ook graag geheel op jouw maat. Contacteer onze specialist voor een persoonlijke afspraak en alle gedetailleerde informatie.

  Bert Uyttenbroeck       056/60.58.58       bert@atlasreizen.be

close
close